Život dětem: Vybralo se vzdor pandemii 43 milionu korun

03.12.2021 9:48 | Tisková zpráva

Již pojedenácté se ve všech obchodech společnosti Lidl konala v první polovině listopadu tradiční sbírka na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi Srdce dětem. Zákazníci si mohli za minimální částku 30 Kč u pokladen zakoupit samolepku ve tvaru srdíčka a nalepit ji do velkého srdce ve výloze.

Život dětem: Vybralo se vzdor pandemii 43 milionu korun
Foto: Život dětem
Popisek: Život dětem

V každém obchodě byl umístěn velký plakát s konkrétním dítětem, kterému Život dětem o.p.s. pomohl z výtěžku loňské sbírky. Zákazníci se tak mohli přesvědčit, že tato krásná a zcela ojedinělá sbírka pomáhá nemocným dětem v celé naší republice.

I přes sílící epidemii a zpřísňující se restrikce s tím spojené se velká srdce postupně začala plnit malými samolepkami, až je nebylo skoro kam nalepit. Bylo jasné, že je jen otázkou času, zda se podaří překonat výtěžek z loňského roku, který byl 39 milionů korun. Na tuto zprávu čekali nejen v pořádající obecně prospěšné společnosti Život dětem, ale především stovky rodin, které Život dětem z vybraných prostředků třikrát ročně na základě žádosti obdaruje.

“Výsledek sbírky Srdce dětem nás přímo ohromil. Je opravdu obdivuhodné, kolik laskavých lidí je ochotno pomoci těm, kteří se potýkají s těžkým osudem a bez podpory nás ostatních se neobejdou. Zákazníci společnosti Lidl přispěli v rámci sbírky pro vážně nemocné děti úžasnou částkou 41 507 000 Kč a společnost Lidl jako každým rokem výtěžek zaokrouhlila na 43 000 000 Kč,” říká s dojetím ředitelka obecně prospěšné organizace Život dětem Maria Křepelková.

Sbírka Srdce dětem se tak už podruhé stala nejštědřejší sbírkou roku v rámci světového dne dárcovství Giving Tuesday. Šek s výslednou až neuvěřitelnou částkou převzal Život dětem od generálního ředitele společnosti Lidl Pavla Stratila.

“Velmi nás potěšila slova pana ředitele Stratila, který nás ubezpečil, že vnímá sbírku Srdce dětem jako tradiční součást tohoto obchodního řetězce,” doplnila Maria Křepelková.

Slavnostní předání šeku mělo proběhnout v rámci připravovaného koncertu v pražské Viole, na kterém měla vystoupit řada populárních umělců, aby potěšili rodiny s nemocnými dětmi, které se na koncert nesmírně těšily. Kvůli velmi špatné zdravotní situaci u nás musel být koncert zrušen.

Předání se tak uskutečnilo na Střeleckém ostrově. Slavnostní aktu se vedle zástupců organizace Život dětem a řetězce Lidl, zúčastnil též zpěvák Tomáš Klus, který měl být jednou z hvězd zmíněného koncertu. Klus na místě poděkoval všem, kteří se na sbírce Srdce dětem podíleli.

“Život dětem o.p.s. tímto ze srdce děkuje všem zákazníkům Lidlu, kteří se do sbírky zapojili i tentokrát s velkou štědrostí, všem zaměstnancům, kteří s velkým nasazením nabízeli srdíčka, bez nich by sbírka tak úspěšná nebyla a pochopitelně celé společnosti Lidl, která investuje do realizace sbírky nejen vlastní finanční prostředky, ale taky hodně úsilí a nadšení.  Všichni máme velkou radost, že sbírka Srdce dětem dokazuje, jak vnímáme potřebu pomáhat těm, kteří se bez nás neobejdou. Opravdu všem nesmírně děkujeme,” konstatuje s vděčností za Život dětem Maria Křepelková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…