Zlínský kraj: Hasiči slavnostně zahájili nový rok

03.01.2023 17:43 | Tisková zpráva

Tradici slavnostního zahájení roku obnovil Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje po dvouleté, koronavirem zapříčiněné pauze.

Zlínský kraj: Hasiči slavnostně zahájili nový rok
Foto: kr-zlinsky.cz
Popisek: Zlínský kraj - logo

Dnešního setkání, které se uskutečnilo poprvé v garážích nové budovy pro výjezdovou jednotku stanice Zlín v ulici Přílucká, se zúčastnil také hejtman Radim Holiš. „V loňském roce nám hasiči pomáhali při zdolávání všech mimořádných událostí, v období koronaviru i ve chvíli, kdy začala válka na Ukrajině. Jménem Rady Zlínského kraje děkuji hasičskému záchrannému sboru za práci a maximální nasazení. Do nového roku přeji všem pevné zdraví, hodně úspěchů v pracovním i osobním životě a co nejméně výjezdů," uvedl hejtman.

V uplynulém roce vyjížděli hasiči k více než šesti tisícům událostí. „S ohledem na rostoucí počty zásahů si uvědomujeme důležitost modernizace výjezdových stanic, jejich vybavení a personálního posílení jednotek, a to jak u profesionálů, tak u dobrovolných kolegů. Jsme připraveni podpořit Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje při jednáních se státem o nutném navýšení počtu úvazků i finanční podpoře na vybavení stanic. Hasiči si to jednoznačně zaslouží," dodal Radim Holiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…