Zlínský kraj: Startuje 20. ročník Stavba roku

27.01.2022 7:29 | Tisková zpráva

Do 18. března mohou investoři, projektanti a další účastníci výstavby posílat přihlášky do jubilejního 20. ročníku soutěže Stavba roku Zlínského kraje. Vyhlašovatelem soutěže je krajská organizace Svazu podnikatelů ve stavebnictví a Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků ve výstavbě. Akce se koná pod záštitou hejtmana Radima Holiše. Do soutěže mohou být přihlášena díla, která byla uvedena do provozu rozhodnutím stavebního úřadu v roce 2021.

Zlínský kraj: Startuje 20. ročník Stavba roku
Foto: kr-zlinsky.cz
Popisek: Zlínský kraj - logo

„Smyslem soutěže je poukázat na kvalitní projekty ve stavebnictví a přiblížit je veřejnosti. V nejbližších dnech dopisem oslovíme také starosty měst a obcí, aby přihlašovali zajímavé stavby, případně rekonstrukce. Díky úsilí místních zastupitelstev vznikají kvalitní a pozoruhodné objekty, které slouží občanům a kultivují veřejný prostor,“ sdělil krajský radní pro investice Zbyněk Fojtíček, který je jedním z členů odborné poroty.

V loňském roce získala nejvyšší ocenění – Cenu GRAND PRIX architekta Pavla Nováka – vědecká rekonstrukce národní kulturní památky Libušín po požáru. Kategorii občanských staveb vyhrála renovace a dostavba památkově chráněného Panského pivovaru v Holešově (na snímku). Mezi rozvojovými projekty měst a obcí si prvenství vydobyla Přístavba kulturního domu Beseda v Nivnici. Mezi rodinnými domy excelovala novostavba rodinného domu v Uherském Brodě. Oceněné byly i další stavby v celkem sedmi kategoriích.

Slavnostní vyhlášení výsledků letošního ročníku se uskuteční v červnu na zámku v Holešově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…