Zlínský kraj rozdělí obcím osm milionů na varovací systémy a požární ochranu

19.02.2015 14:28

Krajské zastupitelstvo schválilo rozdělení částky 8 milionů korun z krajského rozpočtu obcím Zlínského kraje na vyrozumívací a varovací systémy a na nákup či opravy požární techniky a věcných prostředků požární ochrany pro potřeby jejich jednotek dobrovolných hasičů.

Zlínský kraj rozdělí obcím osm milionů na varovací systémy a požární ochranu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Návrh na přidělení dotací na nákup a opravy požární techniky a věcných prostředků požární ochrany byl zpracován na základě žádostí obcí a návrhu Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje. V návrhu byly priority zaměřeny na nákup a opravy zásahových vozidel. Z hlediska požárního poplachového plánu Zlínského kraje, byly podpořeny větší investiční akce,“ uvedl hejtman Stanislav Mišák.

Dotace na vybudování vyrozumívacích a varovacích systémů obdrží obce Hostišová, Krhová, Nedakonice a město Uherský Brod. Bude mezi ně rozděleno 600 tisíc korun. Budování varovacích systémů je pro obce velmi důležité, neboť podle zákona odpovídají za vyrozumění a varování obyvatelstva starostové obcí.

Celková částka dotací na nákup a opravy požární techniky a věcných prostředků požární ochrany činí 7,4 milionu korun a bude rozdělena mezi 36 obcí. Tyto dotace jsou určeny například na nákup a opravy zásahových dopravních automobilů a cisternových automobilových stříkaček nebo na nákup osobních ochranných zásahových prostředků. Dotaci na nákup cisternové automobilové stříkačky obdrží například Bojkovice, Kostelany nad Moravou, Spytihněv či Zdounky a na nákup zásahového dopravního automobilu obce Horní Lapač, Sazovice, Uhřice nebo Valašské Příkazy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Prohřešky na dálnicích

19:02 Celní správa: Prohřešky na dálnicích

V uplynulých dvou týdnech lidé využili téměř letního počasí a státních svátků k cestování. Příslušní…