Změna v řízení NPÚ, územního odborného pracoviště v Českých Budějovicích

02.06.2015 15:33

Prvním červnem vstoupila v platnost změna ve vedení českobudějovického územního odborného pracoviště Národního památkového ústavu. Na místo dosavadního ředitele Ing. Vlastislava Ourody, Ph.D., který byl nově jmenován náměstkem pro řízení sekce kulturního dědictví Ministerstva kultury ČR, pověřila generální ředitelka NPÚ Ing. arch. Naděžda Goryczková řízením pracoviště Ing. Daniela Šnejda.

Změna v řízení NPÚ, územního odborného pracoviště v Českých Budějovicích
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Ing. Daniel Šnejd působí v NPÚ, ÚOP v Českých Budějovicích od roku 1999 a pracoval mimo jiné jako vedoucí oddělení památek s mezinárodním statusem, zabývajícího se zejména monitoringem Českého Krumlova a Holašovic, dvou jihočeských památek zapsaných do seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Posléze zastával funkci vedoucího oddělení výzkumů, průzkumů a dokumentace, vytvářejícího stavebněhistorické průzkumy analyzující stavební vývoj a proměny funkcí nemovitých kulturních památek na jihu Čech a sloužící jako odborné podklady pro jejich ochranu. Mimo to se aktivně zapojil do několika vědeckovýzkumných projektů a publikoval odborné studie o jihočeském památkovém fondu v tematickém rozsahu od šlechtických sídel až po venkovskou architekturu.

Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Českých Budějovicích je jedním ze čtrnácti krajských pracovišť NPÚ. Jeho úkolem je v Jihočeském kraji naplňovat poslání odborné instituce památkové péče dané zejména zákonem o státní památkové péči, např. zpracovávat odborné podklady pro rozhodnutí výkonných orgánů, poskytovat konzultace a odbornou pomoc vlastníkům kulturních památek při jejich obnovách a sledovat stav památkového fondu na území kraje. Pracoviště v Českých Budějovicích zpracovává návrhy na prohlašování věcí či objektů za kulturní památky a podílí se následně na jejich evidenci.  Provádí archeologické průzkumy. Spravuje dokumentační sbírky plánů, fotografií a dalších odborných podkladů ke kulturním památkám. Vede veřejně přístupnou knihovnu, věnuje se ediční činnosti. Zajišťuje výuku předmětu památková péče pro Filozofickou fakultu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…