Změny ve vedení skupiny Škoda Transportation

03.02.2020 18:01

Novým viceprezidentem skupiny Škoda Transportation pro Techniku se stává zkušený manažer Andreas Maroschik. Člen představenstva, Zdeněk Sváta, se ke stejnému dni stává novým senior viceprezidentem pro Realizaci skupiny Škoda Transportation.

Změny ve vedení skupiny Škoda Transportation
Foto: Škoda Transportation
Popisek: Škoda Transportation

„Andreas Maroschik je manažer s bohatými zkušenostmi v oblasti engineeringu v mezinárodním prostředí. Pracoval v zahraničních korporacích, které se také věnují výrobě kolejových vozidel. Jeho příchod významně posiluje celou naši skupinu v oblasti techniky a vývoje,“ říká předseda představenstva a Prezident skupiny Škoda Transportation Petr Brzezina.

Andreas Maroschick vystudoval Univerzitu vědy a technologie v polském Krakově. Poslední čtyři roky pracoval ve společnosti Knorr-Bremse. Předtím pracoval osm let pro Bombardier Transportation, kde měl na starosti LRV vozidla. Mezi lety 1989-2008 byl na několika pozicích ve společnosti Siemens. Hovoří plynně polsky, německy, anglicky a česky.

Nový senior viceprezident pro Realizaci Zdeněk Sváta zúročí své bohaté zkušenosti z oblasti techniky a řízení projektů a bude v představenstvu mateřské společnosti zodpovědný za celkovou oblast realizace projektů a plánování.

Martin Bednarz, který doposud řídil Realizaci skupiny Škoda, se nově stává odpovědným viceprezidentem v Ostravě. Zůstává předsedou představenstva Škody Vagonka a bude koordinovat strategický rozvoj firmy včetně rozšiřování výrobních kapacit v ostravském regionu.

Škoda Transportation
Mezi výrobky Škody Transportation patří především nízkopodlažní tramvaje, elektrické lokomotivy, příměstské vlakové jednotky, soupravy metra, elektrobusy a trolejbusy, ale i řídící a pohonné systémy pro dopravní systémy. Škoda Transportation má několik dceřiných společností v České republice například společnosti Škoda Electric, Škoda Vagonka nebo Pars nova. Další firmy jsou ale i v Německu, Finsku, Maďarsku a Rusku. Ve svých společnostech v České republice zaměstnává téměř pět tisíc lidí. Jen díky vysokým investicím do výzkumu a vývoje může Škoda Transportation přicházet pravidelně na trh s novými a moderními produkty, které si úspěšně nacházejí své místo na zahraničních trzích. Do výzkumu a vývoje investovala společnost za poslední 3 roky přes 3 miliardy korun.

Skupina PPF
Škoda Transportation je součástí skupiny PPF. Skupina PPF investuje do řady odvětví od finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva ve výši více než 47 miliard eur (k 30. 6. 2019).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…