Zoo Brno zvelebí stáje pro žirafy a očekává příchod samce ledního medvěda

19.11.2019 20:27

Žirafám se v Brně daří. Budou mít zvětšené a vytápěné stáje, kde se pohledem na žirafy návštěvníci pokochají z nové vyhlídky. Včera slavnostně začala přístavba stájí v Africké vesnici v Zoo Brno, která připravuje další novinku. Od příštího roku bude dělat společnost osamělé lední medvědici Coře nový samec ve zvětšeném výběhu pro medvědy.

Zoo Brno zvelebí stáje pro žirafy a očekává příchod samce ledního medvěda
Foto: zoobrno.cz
Popisek: ZOO Brno - logo

Na vytápěnou přístavbu stáje pro žirafy vyčlenilo město 8 milionů korun. Návštěvníci zahrady budou moci nově i v zimě obdivovat žirafy z kryté vyhlídkové plošiny ve vnitřních stájích. Přístavba by měla být dokončena na podzim příštího roku.

V prvním patře vzniknou dvě stáje pro žirafy, obslužná chodba a vyhlídka se schodištěm. Ve druhém patře bude krmné plato, chodba, obslužná rampa a další vyhlídka. Přibude zde také nové čtyřmetrové oplocení výběhu v délce necelých 32 metrů. „Omítky budou doplněny přírodním materiálem, jako jsou větve nebo rákos. Na stěnách objektu pak budou vyobrazeny domorodé kresby a symboly,“ přiblížil podobu vedoucí technického úseku Zoo Brno Miroslav Janota.

V Brně se daří také ledním medvědům, Zoo Brno je po celém světě uznávaná pro úspěchy v chovu ledních medvědů. Na sklonku příštího roku přivítá zahrada nového chovatelsky cenného samce ledního medvěda. Bude dělat společnost medvědici Coře. Před jeho příchodem je nezbytné rozšířit výběh a zvětšit bazén v expozici pro lední medvědy. Město vyčlenilo na projekt 4 miliony korun, momentálně probíhá výběrové řízení na zhotovitele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…