Zoo Hodonín loni zaznamenala rekordní návštěvnost

27.01.2020 8:24

Hodonínská zoologická zahrada zaznamenala v uplynulém roce rekordní návštěvnost. Bránu zoo loni překročilo 195 403 osob, přičemž rekord z roku 2018 (172 140 návštěvníků) byl pokořen již v první polovině září.

Zoo Hodonín loni zaznamenala rekordní návštěvnost
Foto: Zoo Hodonín
Popisek: Zoo Hodonín logo

„Rok 2019 pro nás představoval obrovské návštěvnické číslo, které málem dosáhlo na hranici 200 tisíc, opravdu nám scházelo jenom málo,“ líčí svou radost ředitel Zoo Hodonín Martin Krug a dodává, že hodonínská zahrada se stala nejúspěšnější zoologickou zahradou v České republice co do počtu nárůstu návštěvníků, a to o celých 12,7 %. „Je to obrovská výzva do budoucna, ale i potvrzení toho, že hodonínská zoo je stále více populární v oblasti cestovního ruchu Jihomoravského kraje,“ doplňuje Krug.

Velkým lákadlem pro návštěvníky byla v uplynulém roce především dvě mláďata lva jihoafrického, která se narodila na sklonku roku 2018. K dalším zajímavostem patřila také mláďata u plameňáků růžových, zeber Chapmanových, velbloudů dvouhrbých, sitatung západoafrických, oryxů arabských, klokanů rudokrkých i klokanů obrovských. Za zhlédnutí stáli také obyvatelé akvárií v čele se žralokem černoploutvým, dále skupinka šimpanzů, kočkodanů zelených a dva druhy lemurů. V podzimních měsících se také mnoho návštěvníků přišlo rozloučit se třemi mladými jedinci tygra ussurijského, kteří začátkem měsíce prosince odcestovali do belgické zahrady Pairi Daiza.

Hodonínská zoo se v roce 2019 zabývala také ochranářskými projekty ve světě. „Napomohli jsme k ochraně outloňů váhavých v Indonésii, antilop Derbyho v Senegalu, mořských želv v Indickém oceánu, nosorožců bílých i černých ve východní Africe, ale i mnoha dalším zvířecím i rostlinným druhům ve světě tam, kde je to hodně zapotřebí,“ upřesňuje Krug.

Začátkem roku 2020 se návštěvníci mohou těšit na přírůstky u klokanů rudokrkých i obrovských a pravděpodobně u ovcí valašských a dalších kopytníků. V první polovině roku bude dokončena výstavba nové provozní budovy a následně stravovacího zařízení. V nové provozní budově, která bude zkolaudována na začátku roku 2020, se budou nacházet kanceláře, kuchyň a jídelna pro zaměstnance a přípravna a sklad krmiv pro zvířata. Nové stravovací zařízení bude poskytovat větší komfort pro návštěvníky. Novinkou bude posezení uvnitř, které v zoo doposud chybělo. Velkou výhodou bude také přístupnost k bufetu z obou stran, tedy jednak ze zahrady a jednak z venku, kudy prochází a projíždí hlavně v letních měsících velké množství turistů a cyklistů. S podporou Města Hodonína je v plánu další pokračování postupné modernizace zoologické zahrady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…