Zoo Jihlava láká návštěvníky i na Štědrý den

20.12.2018 15:58

Jihlavská zoo zve všechny, kdo touží po klidu, harmonické atmosféře a pohodě ke své návštěvě. Zoo má otevřeno každý den po celý rok a nejinak tomu bude i na Štědrý den, kdy však bude mírně zkrácena otevírací doba pokladen – od 9:00 do 14:00 hodin. Pavilony však budou uzavřeny až v 17:00 a teprve poté bude uzavírán i zbylý areál zoo.

Zoo Jihlava láká návštěvníky i na Štědrý den
Foto: zoojihlava.cz
Popisek: ZOO Jihlava

„V tento ten bude také již tradičně sníženo dětské vstupné na pouhou 1 korunu! Proto rodiče neváhejte, a máte-li s kým, pošlete své děti do zoo a usnadněte tak Ježíškovi vánoční nadílku.” Zve návštěvníky ředitel zoo Jan Vašák.

A na co se mohou návštěvníci Zoo Jihlava během Vánoc těšit? Kromě vkusně vyzdobeného a nasvíceného areálu zoo samozřejmě na zvířata. Odrostlá, ale stále hravá koťata tygrů, irbisů, nebo rysů karpatských dovádějící na sněhu a ledu jsou v současnosti jedním z největších taháků zoo. Stejně tak ostatní šelmy, které ačkoliv často pochází z tropických oblastí, zima v žádném případě nerozhodí. Kdo se bude chtít ohřát, může využít velký tropický pavilon s krokodýly, mnoha druhy plazů, a volně běhajícími drápkatými opicemi lvíčky zlatými. Bez problémů už je vidět i zcela nový přírůstek v pavilonu – samec aligátora čínského, který přicestoval do Jihlavy až z Japonska.

V pavilonu šelem pak mohou návštěvníci spatřit nejen novou samici velice vzácné kočky palawanské, která je jednou z nejmenších kočkovitých šelem světa. V polovině prosince, k samici této kočky jménem Jitka, přibyl i nový samec Bagira. Ten je narozený v únoru letošního roku v Tierparku Berlin. Jihlavská zoo ho získala i díky pomoci a spolupráci se Zoo Plzeň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…