Zoo Liberec: Žirafí vyhlídka se po rekonstrukci znovu otevírá návštěvníkům

18.10.2018 21:39

V pátek 19. 10. 2018 v 10.00 proběhne slavnostní znovuotevření vyhlídky u venkovního výběhu žiraf Rothschildových a zeber bezhřívých.

Zoo Liberec: Žirafí vyhlídka se po rekonstrukci znovu otevírá návštěvníkům
Foto: zooliberec.cz
Popisek: ZOO Liberec - logo

Ta byla z důvodu špatného technického stavu několik měsíců pro návštěvníky zcela uzavřena. Akce se zúčastní i zástupci ze společnosti OC Nisa Liberec, díky jejíž nezištné pomoci se podařilo projekt zrealizovat.

Původní vyhlídka byla postavena na podzim roku 2008 a stala se oblíbeným zastavením v liberecké zoo, kterým prošlo miliony návštěvníků. Díky unikátnímu výhledu na celý výběh zeber i žiraf si zde i řeklo „ANO“ několik snoubenců. Vlivem povětrnostních podmínek i velké zátěži ze stran návštěvníků došlo ke zhoršení technického stavu a vyhlídka musela být z bezpečnostních důvodů uzavřena. Stejně jako před deseti lety, tak i letos na stavbu významně přispěla společnost OC Nisa Liberec. „Jsme velice rádi, že jsme se mohli na realizaci opět podílet. OC Nisa Liberec je hrdým a dlouholetým partnerem naší zoo pod Ještědem,“ říká René Švejda, ředitel centra.

Během rekonstrukce došlo k výměně dřevěného schodiště i podesty a pro zlepšení komfortu návštěvníků byla celá vyhlídka zastřešena. „Stále pracujeme na zvelebování našeho areálu a snažíme se pobyt v zoo lidem zpříjemnit i za nepříznivého počasí. Nová dřevěná střešní konstrukce tak bude návštěvníky chránit v případě deště i parného slunce,“ dodává David Nejedlo, ředitel Zoo Liberec.

Nová vylepšená vyhlídka bude opět přístupná od pátku 19. října 2018, kdy v 10.00 proběhne slavnostní otevření za účasti vedení OC Nisa Liberec a ředitele Zoo Liberec.

„Spolupráce se Statutárním městem Liberec, Libereckým krajem a dalšími organizacemi je pro nás velice důležitá a upřímně si jejich přízně a nezištné pomoci vážíme. Náš zřizovatel, partneři, stejně tak i drobní dárci nemalou měrou přispívají k udržení standardů chovu zvířat i pohodě návštěvníků,“ dodává Nejedlo. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…