Zoo Ostrava: Zahájení komentovaných setkání

24.03.2023 19:02 | Tisková zpráva

Tuto sobotu budou zahájena komentovaná setkání u vybraných druhů zvířat. Můžete si tak zpestřit prohlídku zoo a těšit se na rozšířená i zbrusu nová setkání.

Zoo Ostrava: Zahájení komentovaných setkání
Foto: zoo-ostrava.cz
Popisek: ZOO Ostrava - logo

V tomto období budou komentovaná setkání probíhat převážně o víkendech a svátcích, ale ani návštěvníci upřednostňující prohlídku zoo v pracovní dny nepřijdou zkrátka. Každý den mohou zájemci vidět péči o slony nebo krmení šimpanzů, medvědů a hulmanů. Od května pak přibydou další druhy, jako jsou velbloudi či žirafy. A jakmile bude dostatečně teplo, otevře se i průchozí expozice Ráj lemurů, kde bude probíhat komentované krmení lemurů. Novinkou letošní sezóny je zařazení komentovaného setkání u makaků lvích. Tito vzácní indičtí primáti se v loňském roce přestěhovali do nové moderní expozice Wanderu.

Časový harmonogram aktuálních komentovaných setkání od 25. března:
- KAŽDÝ DEN
10:00    medvědi a hulmani
12:00    šimpanzi
začátek 13-13:30 denní péče o slony
15:00    medvědi a hulmani
16:45    medvědi a hulmani

- VÍKENDY A SVÁTKY
9:30     pandy
11:00     mandrili
11:30     makaci – NOVĚ
13:00    ary (pouze SO)
13:30    vydry
14:30    hroši – dočasně pouze krmení bez komentáře chovatele

Změny v harmonogramu lze sledovat ZDE.

Dovolujeme si upozornit, že komentované setkání může být z nenadálých provozních či veterinárních  důvodů zrušeno.

Komentovaná setkání v ostravské zoo představují pro návštěvníky vítané zpestření prohlídky. Lidé se během nich kromě pozorování zvířat od chovatelů zároveň dozvědí také řadu zajímavostí o chovu daného druhu v lidské péči i aktuální situaci ve volné přírodě, která není často nijak příznivá. Pro mnohé, ve volné přírodě ohrožené druhy, se stává chov v zoologických zahradách poslední možností, jak tato zvířata uchovat pro příští generace.

Ještě do konce března můžete využít mimosezónní zlevněné vstupné. Areál zoo je otevřen od 9 do 18 hodin, pokladny a pavilony se zavírají v 17 hodin. Návštěvou ostravské zoo pomáháte chránit zvířata a rostliny po celém světě. Z každého vstupu putují 3 Kč na záchranu ohrožených druhů přímo ve volné přírodě. Děkujeme za Vaši podporu!

Od 1. dubna se mohou zájemci těšit i na komentované prohlídky skleníků. Nově je možné se přihlašovat prostřednictvím rezervačního systému ZDE, kde jsou i podrobné informace k prohlídkám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…