Zoo Ostrava překonala o víkendu loňskou návštěvnost

23.10.2018 17:31

Ostravská zoologická zahrada o víkendu překonala loňskou návštěvnost, kdy do ní za celý rok zavítalo téměř 507 tisíc lidí. O víkendu se v zoo konala speciální akce Den pro les, která v kombinaci s příznivým počasím v sobotu přilákala do zoo téměř 2400 lidí.

Zoo Ostrava překonala o víkendu loňskou návštěvnost
Foto: zoo-ostrava.cz
Popisek: ZOO Ostrava - logo

Děti se mohly dozvědět řadu zajímavostí o lese, o jeho obyvatelích i významu, jaký les pro člověka má. Řada zájemců se také zapojila do výsadby stromků na Včelí stezce. Vysazovaly se dva druhy jeřábů – jeřáb prostřední a jeřáb širokolistý. Oba druhy patří k medonosným i plodonosným dřevinám, takže poslouží v jarním období včelám a dalším druhům hmyzu, na podzim pak plodožravým ptákům.

Lesní program a na toto období stále ještě příznivé počasí přilákalo tento den do zoo téměř 2 400 návštěvníků. Tímto byl překročen počet lidí, který do ostravské zoo zavítal v loňském roce, tj. 506 973 návštěvníků. Zoologická zahrada a botanický parku Ostrava si drží pozici významného turistického cíle nejen v Moravskoslezském kraji, ale i v rámci celé České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…