Zoo Plzeň: Jaro je už blízko

24.02.2023 17:19 | Tisková zpráva

První květy sněženek, čemeřic, krokusů, ale také zcela jiná aktivita a zpěvy ptáků v přírodě nás utvrzují o tom, že jaro je už skoro všude přítomné. V tomto období pozorujeme i u našich sýčků obecných charakteristické „dvořící“ se chování samců a slýcháme jejich vyzývavé volání „půjď“, aby na své výzvy nalákali samice. Důkazy jsou zaznamenány také na snímcích z fotopastí. Je tedy nejvyšší čas umístit chovné páry na vhodná stanoviště a dopřát jim vše, co potřebují ke svému životu.

Zoo Plzeň: Jaro je už blízko
Foto: Zoo Plzeň
Popisek: Zoo Plzeň

Počty sýčků obecných v České republice bohužel stále nerostou, naopak se celková populace letos odhaduje na posledních ca 76 párů. Naše krajina není v pořádku, a proto sýček v ní nemá mnoho šancí na přežití. Pojďme to změnit! Někdy stačí jen málo. Odstraňme z krajiny pasti, které sýčkům neprospívají. Žijme udržitelně v souladu s přírodou, ať můžeme zase slýchat sýčky v každé vesnici, jak tomu bylo ještě v padesátých letech minulého století.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…