Zoo Plzeň: Novoročnímu pokladu z roku 2020 jsou 2 roky

02.01.2022 17:42 | Tisková zpráva

Šimpanzice Caila má 1. ledna 2022 své 2. narozeniny. Roste z ní zdravý a sebevědomý příslušník svého druhu, který postupně získává patřičné dovednosti a návyky ve skupině dospělých zvířat.

Zoo Plzeň: Novoročnímu pokladu z roku 2020 jsou 2 roky
Foto: Zoo Plzeň
Popisek: Zoo Plzeň

Po změnách v roce 2021, kdy uhynul samec Bask a přijel samec Siri, není Caila v posledním období na očích veřejnosti. Systém vnitřních ubikací v Plzni zahrnuje několik místností – heren a ložnic a od podzimu chovatelé postupně nového samce a 4 dospělé plzeňské samice spolu s Cailou spojují v úplnou tlupu. Nyní již úspěšně funguje seskupení Siri, Brigitta, Zedonja a Caila. V klasické expozici v Tropickém je k vidění samice Zizwa a Maria. Samice Zedonja mladou Cailu dozoruje zejména při krmení, Caila po částech přechází na jídelníček dospělých.

Jediným předchozím úspěšným odchovem v Plzni byla dosud Baskova dcera Bamia z roku 2003, která je nyní ve Francii dvojnásobou matkou. Šimpanzi jsou v Plzni chováni od roku 1964, největší tlupa v roce 2004 čítala 8 jedinců naráz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…