Zoo Plzeň: Velká voliéra ptáků je nově opravená

30.05.2018 14:45

V plzeňské zoologické zahradě je nově opravena velká voliéra pocházející z roku 1984. Její válcovitý tvar a umístění ve svahu u afrického výběhu je jednou z dominant zoo. Ocelová konstrukce získala speciální odolný nátěr, dále byla vyměněna zkorodovaná ocelová lana a nahrazeno původní pletivo. Rekonstrukce vyšla na 2,6 milionu korun.

Zoo Plzeň: Velká voliéra ptáků je nově opravená
Foto: Zoo Plzeň
Popisek: Zoo Plzeň

Pásku v úterý 29. května přestřihli náměstek primátora města Plzně Petr Náhlík a ředitel zoologické zahrady Jiří Trávníček, dále Václav Klaus z dodavatelské firmy Stavos a kurátor chovu ptáků zoologické zahrady Tomáš Peš.

Novými obyvateli voliéry jsou vzácní ibisi skalní. Tento druh ptáků je v Plzni chován vůbec poprvé. Kromě supa bělohlavého, který zde žil po celou dobu provozu voliéry, doplňují její osazenstvo sup mrchožravý, drobné druhy ptáků, kachny, holubi, poštolky a ústřičníci.

Voliéra je v nejvyšším bodě vysoká 13 metrů a dvanáctiúhelníková, téměř kruhová plocha stropu, má průměr 20 metrů. „Konstrukce je nyní opatřena třívrstvým nátěrovým systémem zelené barvy, který by ji měl chránit před korozí minimálně patnáct let. Dále byla vyměněna zrezivělá ocelová lana nesoucí vrchní prstenec za nerezová a nahrazeno původní pletivo, které je nyní z jiného materiálu a je umístěno zevnitř konstrukce,“ doplnil mluvčí zoologické zahrady Martin Vobruba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…