Zoo Praha: Kdy nejspíše zastihnete své zvířecí oblíbence?

21.07.2020 14:40

Chystáte se k návštěvě Zoo Praha a chcete zvýšit šanci, že uvidíte své oblíbené zvíře? Máme pro vás velký letní přehled vybraných druhů zvířat a časů, kdy jsou nejaktivnější.

Zoo Praha: Kdy nejspíše zastihnete své zvířecí oblíbence?
Foto: Zoo Praha
Popisek: Zoo Praha

Dobu, kdy jsou zvířata k vidění, nelze samozřejmě nikdy stoprocentně garantovat, nicméně jako vodítko pro návštěvníky poskytli chovatelé své tipy, kdy lze jejich svěřence obvykle zastihnout:

Ďábli medvědovití si na svůj nový výběh stále ještě zvykají, a jakožto zvířata s noční aktivitou se venku nejčastěji pohybují po 18. hodině.

Gorily nížinné bývají od 10.30 do 14.00 obvykle ve vnitřní části pavilonu, po 15.00 pak dostávají krmení venku.

Orangutani sumaterští okolo 9.00 a po 15.00 venku jedí zeleninu.

Koně Převalského včetně letošního hřebečka tráví čas na vyhlídce obvykle v intervalech 9.00–11.00, 13.00–15.00, 16.00–18.00.

Klokani obrovští a rudokrcí jsou v průchozím výběhu Darwinova kráteru nyní vidět spíše dopoledne a večer, protože nemají rádi přílišné horko.

Celou skupinu lachtanů jihoafrických zastihnete společně plavat okolo 9.30 a každý den kromě pátku mají ve 13.30 vystoupení.

Lední medvědi jsou aktivní spíše dopoledne, okolo 11. hodiny; odpoledne většinou spí.

U lvů a tygrů je pobyt venku podobně jako u řady dalších druhů vázán na pěkné počasí. Obvykle bývají tyto velké kočky ve venkovním výběhu mezi 10.00 a 12.30, ve 13.00 pak dostávají krmení uvnitř pavilonu.

Ptáci jsou obecně aktivní ráno a večer, přes poledne většinou spí. V Rákosově pavilonu mají nyní návštěvníci možnost kolem 14.30 vidět uměle odchované mládě nestora kea na procházkách s chovatelem v první voliéře. Úplně kdykoli jsou pak k zastižení tučňáci. V 11.00 u nich probíhá komentované krmení, po němž více plavou.

Stádo sloních samic s mláďaty vychází ven podle počasí, většinou se pohybují mezi 10.30 a 14.00 v předním travnatém výběhu a od 14.00 do 17.00 v prostředním výběhu s bazénem. Samci Ankhor, Max a Rudi nejvíce času (zhruba od 10.00 do 17.00) společně tráví v zadním samčím výběhu, kde je rovněž k dispozici bazén. V létě u slonů probíhají každý den od 14.30 komentovaná setkání.

Varani komodští jsou v Indonéské džungli k vidění nonstop, jednou za tři až čtyři týdny vždy v sobotu od 13.00 pak můžete sledovat jejich krmení. Nejbližší termín této dramatické podívané je 11. července.

Pokud je hezké počasí, mohou návštěvníci sledovat želvy obrovské a sloní ve venkovním výběhu i v dopoledních hodinách, jinak spíše po poledni. Až do září se opět konají oblíbené Melounové středy, tedy komentovaná setkání od 13.00.

Žirafy dostávají druhé krmení ve 12.30 a od 13.00 jsou již ve venkovním výběhu. Ve 13.30 pak na lávce u Afrického domu následuje komentované setkání.

Časy všech komentovaných krmení a setkání zájemci naleznou na webu zoopraha.cz/komentka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…