Zoo Praha: Zvířata si užívají sněhové nadílky

07.01.2019 8:10

Návštěvníci, kteří přijdou do Zoo Praha v nejbližších dnech, mohou pozorovat nejen první mládě letošního roku, kterým je samička ovce kamerunské, ale i celou řadu dalších zvířat, jak dovádějí ve sněhu.

Zoo Praha: Zvířata si užívají sněhové nadílky
Foto: red
Popisek: Nové logo ZOO Praha

 

První stabilnější sněhová pokrývka udělala radost například takinům indickým – mohutným kopytníkům, kteří jsou zvyklí žít v drsných horských podmínkách. K dalším velice odolným zvířatům patří vlci eurasijští. Ti ani v nejchladnějším období roku nevyužívají možnosti chodit do vnitřní expozice. Stačí jim vyhrabaný mělký pelech, v němž zůstávají i přes noc. Na sněhu návštěvníci běžně uvidí například také jeleny bělohubé, které hustá srst dokonale chrání před chladem, či společenské medvídkovité šelmy nosály bělohubé.

Ven chodí v zimě i sloni indičtí, záleží ale na celkovém počasí. „Suchý mráz jim nevadí, pokud je ale vlhko, vítr či vánice, slony ven nepouštíme, aby nepromrzli,“ řekl vrchní chovatel slonů Martin Kristen. „Dnes se na bílou pokrývku dívali nejprve s překvapením a chvíli postávali ve vchodu do pavilonu, pak ale vyběhli ven a začali se sněhem pohazovat. Slonice Shanti dokonce umí chobotem vytvořit sněhové koule,“ dodal Kristen.

Velké kočkovité šelmy mají po celou zimu možnost volného průchodu z vnitřních do venkovních prostor. „Je jen na nich, zda a na jak dlouho půjdou ven. Například tygři malajští Wanita a Bulan chodí do výběhu pravidelně, jen v něm pochopitelně tráví kratší dobu než v létě,“ uvedla vrchní chovatelka šelem Věra Makovská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…