Zoo Ústí nad Labem: Samici orangutana bornejského Cantik se v Zoo Rostock daří dobře

02.05.2022 18:47 | Tisková zpráva

Dne 28.3. úspěšně proběhl transport samice orangutana bornejského Cantik do německé Zoo Rostock. Vše proběhlo podle plánu a Cantik se postupně sžívá jak s novými chovateli, tak s orangutany.

Zoo Ústí nad Labem: Samici orangutana bornejského Cantik se v Zoo Rostock daří dobře
Foto: zoousti.cz
Popisek: Zoo Ústí nad Labem

Transport Cantik proběhl zcela bez problémů. Díky úspěšnému tréninku nastoupila Cantik do transportní bedny dobrovolně, takže byla připravena k odjezdu během několika minut. 

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 1.5. 2022)

67%
30%
hlasovalo: 15688 lidí
I přes očekávanou nervozitu proběhla cesta bez komplikací, a Cantik tak byla v pozdních odpoledních hodinách vypuštěna ve svém novém domově. Na cestě ji doprovázela její chovatelka Radka Ševcovicová, která s ní zůstala v Zoo Rostock několik dní, čímž jí usnadnila jak adaptaci na nové prostředí, tak komunikaci s chovateli.

Cantik první den v novém prostředí trucovala. Zezačátku nechtěla přijímat potravu a odmítala komunikovat s chovatelkou. Posléze k ní němečtí kolegové pustili dvě mláďata, 4 a 5 let stará. Obě se o Cantik velmi zajímala a postupně ji rozhýbala. Zájem byl oboustranný a Cantik si s nimi hrála. Postupně začala spolupracovat i s chovateli.

Přes počáteční ostýchavost a pomalý rozjezd již byla spojena s oběma samicemi a jejich mláďaty. Nedošlo mezi nimi k žádnému konfliktu, a tak se její zapojení do rostocké skupiny vyvíjí velmi dobře. S chovným samcem Sabasem se prozatím poznává pouze přes mříže. Podle kurátorky savců Daniely Lahn o sebe navzájem projevili velký zájem a vše nasvědčuje tomu, že spolu budou dobře vycházet.

V těchto dnech by měla být skupina samic s mláďaty poprvé vypuštěna do expozice a Cantik se tak poprvé představí tamním návštěvníkům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…