Zoo Zlín: Halloween už klepe na dveře

24.10.2022 7:29 | Tisková zpráva

Letošní oslava keltského svátku Halloween bude ve velkém stylu! Od středy 26. do neděle 30. října každý den nabídneme speciální program, který pobaví malé i velké návštěvníky. Máte se na co těšit!

Zoo Zlín: Halloween už klepe na dveře
Foto: wikipedia
Popisek: Zoo Zlín.

Areál zoo od hlavního vstupu po restauraci Limpopo tradičně zpestří nápaditá a zábavné "duchařská" výzdoba. Náš tým zahradníků se již pustil do realizace velmi originálních aranžmá, od středy 26. října tak areál rozzáří výzdoba, ve které nebudou chybět dýně, čarodějnice, pavouci, obrovské pavučiny nebo kostlivci. Novinkou letošního roku bude speciální Halloweenský fotokoutek u zámku (naproti Zátoky rejnoků). Stačí se zde vyfotit, napsat k Vaší fotografii komentář a poslat vše na e-mail. Zařadíme vás do galerie na našem Facebooku a můžete si zasoutěžit o zajímavé ceny. Bližší informace k soutěži zveřejníme ve středu 26.10. na našem Facebooku.

Halloween v Zoo Zlín

Přinášíme přehled akcí, které na Vás během pětidenních halloweenských oslav čekají. Vždy dva dny před uvedeným datem navíc na webu a Facebooku zveřejníme podrobný harmonogram daného dne se všemi potřebnými informacemi. Od středy 26.10. vám restaurace Tyrol nabídne speciální halloweenské menu. Během všech pěti dnů budou k dispozici i restaurace Limpopo, U Koaly, Neapolitáno, Pizza Kookaburra, a také Čokolatérie, Kefa bar a prodejny suvenýrů.

Středa 26.10.

Neodmyslitelným symbolem tohoto svátku jsou dýně. Přijďte si k nám na nádvoří zámku Lešná vydlabat svoji dýňovou lampičku. Můžete si ji odnést domů nebo ji nechat v zoo na výzdobu. Překvapení v podobě vydlabaných dýní s dobrotami chystáme i pro naše zvířecí obyvatele. Do vybraných expozic umístíme v určitý čas plné nebo vydlabané dýně. Pro surikaty tak vznikne hlavolam ukrývající odměnu, pro hyeny, jaguáry nebo tygry zábavná hračka a pro slony sladká pochoutka. O zábavu rozhodně nebude nouze.

Čtvrtek 27.10.

Opět si budete moci vydlabat svou dýňovou lampičku na nádvoří zámku Lešná. Od 11.00 do 15.00 hod. na stejném místě nabídneme zábavné dětské halloweenské dílničky. Na děti budou čekat souboje s pavoukem, házení lektvarů nebo létání na koštěti, vyzkouší si i roli čarodějova pomocníka. Za úspěšné absolvování všech stanovišť získají děti hezkou odměnu.

Pátek 28.10.

Od 10.00 můžete zavítat do zámku Lešná na speciální "netopýří" prohlídky. Prozradíme spoustu zajímavostí o těchto "neviditelných" obyvatelích zámku Lešná, pro děti i dospělé jsme připravili také také zajímavé úkoly a výzvy. Od 13.00 hod. vás zveme na akci Strach má velké oči. Na čtyřech místech v areálu zoo - u restaurace Neapolitáno, Zátoky rejnoků, na nádvoří zámku a poblíž restaurace Tyrol - si budete moci vyzkoušet svoji odvahu. A možná zjistíte, že strach má někdy opravdu „velké oči".
Ve 14.00 zahájíme u hlavního a sezónního vstupu prodej halloweenských lampionů. Přesně v 17.00 od tropické haly Yucatan odstartuje první lampionový průvod v zoo. Společně si projdeme nasvícenou zoo, procházku zakončíme na nádvoří zámku Lešná. Čekat tu bude na vás jedinečná ohňová show skvělých Novus Origo.

Sobota 29.10.

Od 10.00 můžete opět zavítat do zámku Lešná na speciální "netopýří" prohlídky. Ve 13.00 zahájíme u hlavního a sezónního vstupu prodej halloweenských lampionů. V našem programu rozhodně nesmí chybět strašidelné prohlídky pro děti s čarodějnicemi. V 15.00, 15.15 a 15.30 tak od tropické haly Yucatan vyrazí na komentovanou prohlídku vždy jedna čarodějnice, která bude mít pro děti připravenu i ochutnávku čarovného lektvaru.

Vrcholem letošních halloweenských oslav bude Strašidelná stezka aneb bojí se i dospělí. Už teď se na vás těší 25 strašidel:) Velké strašení vypukne přesně v 18.00 hod., na strašidla narazíte v celé horní části areálu.

Neděle 30.10.

V 10.00 v zámku Lešná začne první "netopýří" prohlídka, tu poslední nabídneme v 15.00 hod. Ve 13.00, 13.15 a 13.30 tu opět budou čarodějnice s komentovanou prohlídkou pro děti. Vyráží se od tropické haly, i tentokrát děti ochutnají také čarovný lektvar.

Tak hurá na Halloween do Zoo Zlín!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…