Zoo Zlín: Sloni jsou v Karibuni spokojení

07.12.2022 15:44 | Tisková zpráva

Po 14 dnech se již sloní stádo naprosto zabydlelo v novém chovném zařízení v Karibuni a cítí se tu jako doma. Máme z toho velkou radost!

Zoo Zlín: Sloni jsou v Karibuni spokojení
Foto: wikipedia
Popisek: Zoo Zlín.

Celé stádo si tak nyní užívá vnitřní ustájení, které je rozlehlejší než původní pavilon s přilehlým výběhem dohromady a patří mezi tři největší zařízení svého druhu na světě. Postupnou realizaci nového chovného zařízení si můžete na fotografiích prohlédnout ZDE.

Slonice se slůnětem jsou po čtrnáctidenním pobytu již v pohodě, uvolněné, zvykly si na nové prostředí. Chovatelé je už také krátce sprchují, postupně zařazují i pozitivní trénink, zkrátka sloni se vracejí do běžného chovného režimu, jak tomu bylo v původním sloninci. Přesto jim ale ještě dopřáváme potřebný klid, aby si na nové prostředí opravdu zvykli a cítili se v něm víc a víc bezpečně.

Nemusíte se obávat, že slony teď neuvidíte. V původním pavilonu slonů již brzy nainstalujeme velkoplošnou obrazovku, prostřednictvím které nabídneme nejen záběry z nového chovného zařízení v Karibuni, ale také dokument o chovu slonů ve zlínské zoo nebo vzpomínku na oslavy našeho Zyqarriho. Plánujeme také vedené komentované prohlídky chovného zařízení v Karibuni.

V původním pavilonu slonů se již zabydlela samice tapíra čabrakového Nadira. Bude to prozatím její dočasné útočiště, dokud v asijské oblasti nedokončíme novou vnitřní ubikaci. Do budoucna máme ale s pavilonem a přilehlým výběhem velké plány, Rádi bychom zde připravili novou expozici pro šimpanze bonobo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…