dTest: Aby barvy dětské tváři neškodily

20.02.2018 10:11

Je doba masopustu a školních karnevalů. Obličejové barvy jsou pro takové příležitosti velmi oblíbené, pomáhají docílit různých efektů a zdokonalit převlek. Děti je milují, ale nemají se jak bránit jejich nepříznivým účinkům. Kolegové z dánské spotřebitelské organizace Forbrugerradet Tank nabízejí rodičům tři rady, jak dětem malováním neublížit.

dTest: Aby barvy dětské tváři neškodily
Foto: dtest.cz
Popisek: dTest - logo

1. Myslete na riziko alergické reakce.

Čím je barva hustší nebo pevnější, tím lépe. Tekuté přípravky obsahují mnohem více škodlivých konzervantů. Alergická reakce na obličejové barvy se nejčastěji projevuje vyrážkou nebo svěděním. V takovém případě se poraďte s lékařem. Pokud dětská pleť na barvy reaguje negativně, ihned ji od nich očistěte.

2. Chraňte dětskou pokožku

Aplikujte pod barvy mastný krém, který bude pleť chránit. Po oslavě odstraňte barvy velmi důkladně. Na vodové použijte vodu a mýdlo, na mastné odličovací přípravek. Vyhněte se nanášení barev na rty, na oční víčka a na místa s velmi suchou, popraskanou nebo narušenou pokožkou.

3. Dbejte na kvalitu

Kupujte jen takové barvy, které znáte, nebo které jsou od spolehlivého výrobce. Pozorně čtěte jejich složení. To má být uvedeno na obalu barev nebo jej musíte dostat společně v obchodě.

Barvy po datu spotřeby uvedeného na obale nelítostně vyhazujte.

 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…