dTest: Histamin je obsažen v řadě lahůdek, citlivým osobám však může škodit

07.12.2019 19:27 | Zprávy

Potraviny obsahující velké množství histaminu mohou u citlivých osob vyvolat nežádoucí reakce. Odhalení histaminové intolerance je však obtížné a vyšetření jsou nákladná. Ve kterých potravinách je histaminu příliš, co o jeho nesnášenlivosti víme a jak se jí bránit?

dTest: Histamin je obsažen v řadě lahůdek, citlivým osobám však může škodit
Foto: dTest
Popisek: dTest

 

Červené víno, parmezán, uzená masa a ryby, uzeniny, konzervované ryby a podobné potraviny, které jsou upraveny k dlouhodobému skladování a některé z nich s ubíhajícím časem dokonce zlepšují svou chuť, mohou obsahovat histamin. Jde o hormon vznikající z proteinů a je důležitý pro správné fungování lidského organismu. Podílí se na funkci imunitního systému a centrální nervové soustavy nebo na produkci žaludečních šťáv, chrání před zvýšeným krevním tlakem, podporuje činnost střev a přispívá k správnému střídání spánku a bdění.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Rozpočet EU

Kdo je podle vás na Titaniku? Je to jen rozpočet EU nebo celá EU? Nebo jak jste to s tím Titanikem a taky tím, kdo přežije a kdo ne, myslel?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOOÚ: Vznikl informační list věnující se digitálním trhům

22:31 ÚOOÚ: Vznikl informační list věnující se digitálním trhům

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) vypracoval ve spolupráci s Úřadem pro ochranu osobních ú…