dTest: Pasterované mléko je lepší než podomácku převařené

30.08.2018 16:59

Čerstvé mléko, které neprošlo tepelnou úpravou, může obsahovat patogenní bakterie a jeho konzumace může způsobit vážné problémy zejména dětem, těhotným ženám a starším osobám. Převaření v domácích podmínkách snižuje nutriční vlastnosti více než pasterizace.

dTest: Pasterované mléko je lepší než podomácku převařené
Foto: dtest.cz
Popisek: dTest - logo

V Katalánsku byla v polovině července schválena vyhláška povolující přímý prodej neošetřeného kravského mléka. Organizace OCU spotřebitele varovala před zvýšenými zdravotními riziky při jeho konzumaci a připomněla nedávnou nákazu bakteriemi ze sýra stejného původu. Podle organizace nemá být bezpečnost potravin v rukou samotných spotřebitelů. Doporučení převařit mléko před konzumací, obsažené ve vyhlášce, není dostačující k zajištění potřebné ochrany veřejného zdraví.

Jako přednost čerstvého neošetřeného mléka je uváděno zachování jeho původních výživových vlastností. Nicméně převaření v domácích podmínkách je ničí mnohem více než mlékárenská pasterizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…