dTest: Pokutě za přestupek v zahraničí se již nevyhnete

06.07.2017 16:20

Motoristé se již nevyhnou pokutám za přestupky, které spáchali v zahraničí. Nový evropský předpis totiž umožňuje policistům jednotlivých států vyměňovat si informace o přestupcích motoristů v ostatních členských státech. Informuje o tom španělská spotřebitelská organizace OCU.

dTest: Pokutě za přestupek v zahraničí se již nevyhnete
Foto: dtest.cz
Popisek: dTest - logo

Pokud se dopustíte přestupku v jiné evropské zemi, můžete očekávat, že oznámení o uložené pokutě vám dorazí až domů. Podle nové evropské legislativy se to týká osmi přestupků, a to konkrétně překročení maximální povolené rychlosti, jízdy pod vlivem alkoholu či drog, používání mobilního telefonu během jízdy, jízdy na červenou či bez zapnutého bezpečnostního pásu, porušení zákazu vjezdu či jízdy bez přilby na motocyklu.

Oznámení o pokutě by mělo řidiči dorazit v jeho rodném jazyce. Zaplatit ho bude možné bankovním převodem či platební kartou.

OCU motoristy upozorňuje, že dopravní předpisy se mohou v různých zemích Evropské unie lišit. Před návštěvou cizí země je tak vždy dobré si nastudovat místní pravidla silničního provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…