Minerálky se dělí podle obsahu minerálů a jejich množství. Spotřebitelská organizace OCU testovala minerální vody na španělském trhu a informovala i o obecných vlastnostech jednotlivých typů nezávisle na značce. U všech platí, že silně mineralizovaná voda, tedy minerálka s vysokými hodnotami příslušných látek, se nehodí k běžnému pití ve větším množství a neměla by nahrazovat jiné, chemicky neutrálnější tekutiny.
Minerálky s obsahem hydrogenuhličitanu sodného neboli jedlé sody obsahují více než 600 mg/l této látky a podporují naše zažívání. Vypijeme-li 300 ml a více před jídlem, rychleji nás zasytí.
Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva




