dTest: Teplota v pračce běžně neodpovídá nastavení

17.08.2020 10:06 | Zprávy

Nastavit pračku na 60 °C znamená, že příslušný program je vhodný pro prádlo, které výrobce doporučuje prát při 60 °C. Teplota v průběhu pracího cyklu však může kolísat.

dTest: Teplota v pračce běžně neodpovídá nastavení
Foto: dTest
Popisek: dTest

Jak připomněla belgická organizace Test Achats, spotřebitelské testy v minulosti opakovaně zjistily, že skutečná teplota praní často neodpovídá nastavení. Spotřebiče, které se v současnosti dostávají na trh, již většinou splňují energetické požadavky, které se objeví na nových štítcích platných od listopadu 2020.

Nové pračky tak disponují programem Eco 40–60 pro běžně znečištěné oblečení s doporučenou teplotou praní 40 °C nebo 60 °C. Účinek tohoto ekologického programu není založen na bezpodmínečném dosažení maximální přípustné teploty praní. Na rozdíl od dosavadních ekologických programů u něj není možné zvlášť upravit teplotu.

Při koronavirové epidemii se doporučuje prát oblečení na 60 °C. Je politováníhodné, že nastavení pračky není z pohledu spotřebitele jednoznačné. Tyto informace by však měly být uvedeny v návodu k použití. Pokud v manuálu zmínku nenajdete a chcete si být jisti, že teplota bude dodržena, nepoužívejte ekologický program nebo program pro lehce zašpiněné prádlo. Zvolte program pro náročné praní silně zašpiněných věcí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Happka je nová aplikace komory pro podnikatele

7:02 Hospodářská komora: Happka je nová aplikace komory pro podnikatele

Informace z ekonomiky i podnikání, aktuality, pozvánky na akce či školení. Nejen to nabídne nová apl…