eKabinet.cz rozšiřuje portfolio digitálního vzdělávacího obsahu o angličtinu pro předškolní vzdělávání

29.04.2014 12:02

Vzdělávací portál eKabinet.cz, který nabízí přes 40 000 profesionálně vytvořených digitálních vzdělávacích materiálů, rozšiřuje nabídku o interaktivní angličtinu pro děti od 4 do 7 let.

eKabinet.cz rozšiřuje portfolio digitálního vzdělávacího obsahu o angličtinu pro předškolní vzdělávání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Děti - ilustrační foto

Produkt určený především mateřským školkám a prvním dvěma třídám základních škol se soustředí na budování slovní zásoby a učí děti základní komunikační fráze z prostředí rodiny, domova, školy, hraček a zvířat. Titul Nicole and Tommy obsahuje česky namluvené instrukce, aby bylo učení pro děti co nejsrozumitelnější. Angličtina pro děti od 4 do 7 let je součástí komplexního řešení výuky anglického jazyka. V rámci portálu eKabinet.cz mají učitelé k dispozici také angličtinu pro žáky a studenty od 7 do 16 let v nejrůznějších úrovních a všeobecnou angličtinu v úrovních od A1 až po C2 vhodnou pro celoživotní vzdělávání.

Přístup k titulu Nicole and Tommy mají již nyní mateřské a základní školy zapojené v Programu podpory digitalizace škol, na kterém spolupracuje Konto BARIÉRY se společností EDULOGY provozující vzdělávací portál eKabinet.cz. „V posledních letech roste ze strany rodičů zájem, aby se děti anglickému jazyku věnovaly již v mateřských školách. Podle mého názoru je důležité malé děti pro učení nadchnout, čehož lze dosáhnout atraktivním způsobem výuky. A to právě umožňují moderní technologie ve spojitosti s interaktivním digitálním obsahem,“ říká Richard Valenta, ředitel společnosti EDULOGY. Jak zdůrazňuje, velmi významné také je, že děti při svém často prvním kontaktu s anglickým jazykem slyší správnou výslovnost, angličtina Nicole and Tommy je totiž namluvena rodilými mluvčími.

Interaktivní angličtinu ve výuce používají například v Mateřské škole v Kraslicích. „Děti angličtina Nicole and Tommy baví. Líbí se jim odměna v podobě animací za splnění úkolu. Pozitiva vidím v tom, že děti slyší výslovnost jednotlivých slov, zároveň dostávají slovní hodnocení v podobě jednoduché a srozumitelné angličtiny,“ shrnuje výhody angličtiny na portálu eKabinet.cz učitelka z Kraslic Věra Latislavová. Produkt obsahuje 20 tematických okruhů, 260 interaktivních aktivit, 400 slovíček s animovanými obrázky, 4 jazykové hry. Všechny úlohy a aktivity jsou postaveny na motivačním systému. V případě správného vypracování úlohy se děti dočkají odměny v podobě zábavné animace. Angličtina Nicole and Tommy je vhodná k využití na interaktivních tabulích.

Více o portálu eKabinet.cz

eKabinet.cz je vzdělávací portál, který obsahuje více než 40 000 profesionálně vytvořených digitálních vzdělávacích materiálů pro mateřské, základní a střední školy. Jsou na něm k dispozici materiály z matematiky, fyziky, chemie, biologie, přírodopisu, přírodovědy, anglického jazyka a předškolního vzdělávání. Tvoří je multimediálně zpracovaný obsah ve formě videí, animací, simulací, 3D modelů, fotografií, obrázků, interaktivních cvičení a doplňkové materiály. Vzdělávací materiály jsou k dispozici online rozdělené podle předmětů a úrovní. Na jejich přípravě pro školy se podílí tým expertů z řad pedagogických a akademických pracovníků. Portál eKabinet.cz má přehlednou navigaci a vyhledávání materiálů podle klíčových slov a kategorií.

Provozovatelem portálu je česká společnost EDULOGY, která působí v oblasti elektronického vzdělávání. Věnuje se tvorbě digitálního vzdělávacího obsahu a e-learningovým technologiím pro mateřské, základní a střední školy, instituce, společnosti a širokou veřejnost. Produkty a technologie společnosti jsou zaměřené na podporu celoživotního vzdělávacího procesu. EDULOGY dlouhodobě spolupracuje s renomovanými tuzemskými a mezinárodními partnery, což jí umožňuje neustálé zkvalitňování svých produktů a poskytovaných služeb. EDULOGY se společně s Kontem BARIÉRY podílí na realizaci Programu podpory digitalizace škol, jehož hlavním cílem je digitalizace škol a jejich dlouhodobá podpora ze strany soukromého sektoru a neziskových organizací. V současné době jsou do něj zapojeny tisíce pedagogů z mateřských, základních a středních škol z celé České republiky.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…