mBank: Nový sazebník platný od prvního července

06.05.2013 21:27

Aktualizace sazebníku poplatků osobních i firemních financí. S platností od prvního července 2013 půjde především o změny ve formě zrušení nebo snížení poplatků za využití mLinky.

mBank: Nový sazebník platný od prvního července
Foto: red
Popisek: mBank

 

Cílem těchto změn je především zjednodušit sazebník a sjednotit poplatky za využití mLinky s poplatky za využití Internetového bankovnictví. Pro vás to bude znamenat především snížení nebo zrušení některých poplatků. Jedinou výjimkou je zjištění stavu o odchozí nebo příchozí SWIFT platbě, tento poplatek vznikl z toho důvodu, že těchto požadavků je velké množství a transakční banky si za ně účtují částky, které bohužel dále nemůžeme dotovat. Přesnou částku za poplatek není možné určit předem, neboť každá banka si je účtuje odlišně. A teď už seznam změn:
 
Sazebník poplatků osobních financí
 
2.1  Domácí platební styk, písmeno e), h) a ch) kde byly zrušeny poplatky za zřízení, změnu nebo zrušení trvalého příkazu, souhlasu s inkasem, a příkazu na inkaso prostřednictvím mLinky. Původně byl tento poplatek 20 Kč.
 
2.2  Zahraniční platební styk – SWIFT platby, písmeno a) a b), kde byl snížen poplatek za realizaci zahraniční platby prostřednictvím mLinky z 0,5 % z částky převodu, původně min. 390 Kč, max. 990 Kč, na 0,5 % z částky převodu, nyní min. 220 Kč, max. 840 Kč.
 
2.2  Zahranični platební styk – SWIFT platby, byl zaveden nový poplatek, písmeno h) Zjištění stavu odchozí nebo přichozí zahraniční platby - nyní zpoplatněno o celkové náklady na úkon.
 
Nový sazebník platný od 1. července 2013
 
Sazebník poplatků pro podnikatele
 
2.1          Domácí platební styk, písmeno d) a f) kde byly zrušeny poplatky za zřízení, změnu nebo zrušení trvalého příkazu, souhlasu s inkasem, a příkazu na inkaso prostřednictvím mLinky. Původně byl tento poplatek 20 Kč.
 
2.2          Zahraniční platební styk – SWIFT platby, písmeno a), kde byl snížen poplatek za realizaci zahraniční platby prostřednictvím mLinky z 0,5 % z částky převodu, původně min. 390 Kč, max. 990 Kč, na 0,5 % z částky převodu, nyní min. 220 Kč, max. 840 Kč.
 
2.2          Zahraniční platební styk – SWIFT platby, byl zaveden nový poplatek, písmeno g) Zjištění stavu odchozí nebo přichozí zahraniční platby - nyní zpoplatněno o celkové náklady na úkon.
 
Nový sazebník pro podnikatele platný od 1. července 2013

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…