Olympus: Zapomeňte na zrcadlovky. Přichází revoluce ve focení s OM-D

22.09.2012 9:15

Fotografujete rádi? Zkuste to nyní s revolučním systémovým fotoaparátem Olympus OM-D, který zahajuje novou éru digitální fotografie.

Olympus: Zapomeňte na zrcadlovky. Přichází revoluce ve focení s OM-D
Foto: red
Popisek: Olympus OM-D

Jako první fotoaparát na světě je vybaven 5-ti osým stabilizátorem obrazu, který eliminuje rozostření snímků i videí, a to za všech okolností. Dokáže stabilizovat nejen svislý a vodorovný pohyb, ale nově i rotační pohyby fotoaparátu. Výhodou je také vylepšený nejrychlejší zaostřovací systém, který ocení nejen zkušení a pokročilí fotografové. Jedná se o doposud nejrychlejší technologii ostření na fotoaparátech s výměnnými objektivy. Ohromujících výsledků dosahuje OM-D také v obrazové kvalitě a u snímků s vysokou citlivostí. Je navíc vybaven obrazovkou, kterou lze vyklápět až o 80° směrem nahoru nebo směrem dolů o 50°. Focení z nestandardních úhlů je tak výrazně jednodušší.  Obrazovka je dotyková, objekt lze tak rychle zaostřit i vyfotit pouhým dotykem prstu na displeji. Při dlouhých expozicích je vidět u běžných fotoaparátů finální snímek vždy až po dokončení expozice. V případě OM-D je možné sledovat postupné prokreslování snímku na obrazovce v reálném čase. Pokud se uživateli zdá snímek již dokonalý, expozici může kdykoli ukončit. Světelné efekty jsou pak přesně takové, jak je fotograf chtěl mít, například čáry světel projíždějících aut při nočních snímcích.

Kvalitní obraz je samozřejmostí

Další velkou výhodou je elektronický hledáček s extrémně vysokým rozlišením, který by uživatel u zrcadlovek hledal marně. Slouží nejen k pohodlné kompozici, ale také k okamžitému náhledu na korekce jasu, barevného podání a dalších úprav, které může uživatel provést ještě před stisknutím spouště. Poskytuje stoprocentní šíři obrazu, což některé současné zrcadlovky zaručit nemohou. Nabídne tak dokonale čistý pohled na fotografovanou scénu a dokáže zobrazit veškeré změny korekce ještě před samotným pořízením snímku. Vestavěný oční senzor detekuje přiložené oko a automaticky přepíná mezi hledáčkem a hlavní obrazovkou. Elektronický hledáček na rozdíl od optického dokáže navíc pomoci při kreativním využití fotoaparátu. Jakékoli změny tak lze sledovat živě přímo v hledáčku ještě před stisknutím spouště. Řada kreativních funkcí a režimů je doplněna i o samostatnou korekci světlých a tmavých partií snímku. Všechny úpravy tak uživatelé činí, aniž by museli sejmout oko z hledáčku.

Radost pro uživatele

Oproti klasickým digitálním zrcadlovkám je tento fotoaparát nejen menší a lehčí, ale navíc i uživatelsky přívětivější. Ubudou tak starosti s přepravou těžkého a objemného příslušenství, jako jsou zejména objektivy. Jedinečnou kompaktnost OM-D ocení uživatel okamžitě, jakmile jej pověsí na krk. Vysoce odolné tělo z magneziové slitiny s unikátní technologií zajišťuje odolnost vůči vlhkosti, prachu i písku. Umožňuje fotografování v extrémních podmínkách, například i za hustého deště. A stejně odolný je i objektiv tohoto fotoaparátu.  V rychlosti ostření patří mezi skutečné mistry ve svém oboru a těžko by se zde hledala konkurence. Fotoaparát OM-D je v prodeji ve stříbrném a černém provedení.

Kvality Olympus OM-D ocenila i Evropská asociace novinářů EISA a udělila tomuto fotoaparátu ocenění Nejlepší systémový fotoaparát roku 2012-2013.

Propadněte kouzlu a kvalitě fotoapátu Olympus OM-D i vy! Uvidíte, že to pro vás bude nový začátek ve fotografování!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…