Canon v letošním roce obdržel pět ocenění TIPA Awards

08.05.2013 10:07

Společnost Canon získala pět cen od organizace TIPA – Technical Image Press Association, která patří mezi přední světové fotografické a tiskové asociace.

Canon v letošním roce obdržel pět ocenění TIPA Awards
Foto: Canon
Popisek: Canon

 

Ceny TIPA Awards získávají vynikající zobrazovací produkty, jež byly uvedeny na trh v uplynulém roce. I letos byla společnost Canon oceněna za šíři, sílu a výjimečnou kvalitu celé své produktové řady. Ceny byly uděleny následujícím produktům:

·         Nejlepší základní DSLR: Canon EOS 100D
·         Nejlepší expertní DSLR: Canon EOS 6D
·         Nejlepší profesionální objektiv pro DSLR: Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM
·         Nejlepší expertní fotografická tiskárna: Canon PIXMA PRO-10
·         Nejlepší Video DSLR: Canon EOS-1D C

Hodnotící panel TIPA sestává z redaktorů 28 předních světových fotografických a tiskových časopisů z 15 zemí pěti kontinentů. Jeho členové se každý rok scházejí a diskutují o nejnovějších produktech. Současně zvažují spektrum hodnotících parametrů, od inovací přes design až po celkovou kvalitu produktů. Využívají je při výběru a posuzování nejlepších obrazových produktů.

„Canon při udílení cen TIPA Awards opět výrazně uspěl,“ říká Kieran Magee, marketingový ředitel divize Professional Imaging ve společnosti Canon Europe. „Podobné hodnocení od organizace TIPA jasně demonstruje úroveň kvality a inovací, která je přítomna v celém našem produktovém portfoliu, od spotřebitelských a amatérských modelů po profesionální řady. Neustále se sami snažíme zvyšovat laťku na všech úrovních našeho produktového portfolia. Jsme šťastni a hrdí na to, že naše úsilí bylo opět oceněno hodnotící skupinou TIPA.“

Na adresu oceněných produktů společnosti Canon směřovaly ze strany organizace TIPA následující citace:

Nejlepší základní  DSLR: Canon EOS 100D

Model Canon EOS 100D zpochybňuje předpoklad, že digitální zrcadlovky musí být velké. Představuje atraktivní alternativu k menšímu formátu CSC. Využijí ji především ti uživatelé, kteří hledají ovladatelnost a rychlost DSLR, včetně přístupu k celé řadě objektivů Canon EF a EF-S-. Model EOS 100D má velmi kompaktní a lehké tělo. Jeho 18megapixelový snímač CMOS APS-C nabízí ISO v rozmezí 100 až 12 800 pro statické snímky a 100 až 6 400 pro video. Hybridní ostřící systém CMOS AF II poskytuje přesné zaměřování při snímání v režimu Live View. Kvalita videa je podpořena rozlišením Full HD a funkcí Movie Servo AF. Třípalcový dotykový displej LCD nabízí rychlý přístup k ovladačům přístroje a jeho četným scénickým a kreativním režimům.

Nejlepší expertní DSLR : Canon EOS 6D

Model Canon EOS 6D v sobě spojuje spotřebitelsky orientované funkce s velmi pokročilými fotografickými možnostmi. Je osazen senzorem CMOS s rozlišením 20,2 megapixelu s plochou plnohodnotného filmového pole (tzv. full-frame) a umožňuje pořizovat video v rozlišení Full HD 1080p. Výhodu snímače plného formátu představuje excelentní kvalita v nejvyšším nativním ISO s hodnotou 25 600 a více. Světlý třípalcový displej s rozlišením 104k nabízí možnost živých náhledů a sledování videa ve vysokém rozlišení, stejně jako přístup k mnoha kreativním ovládacím prvkům. Tlačítko Q vyvolá menu s nejčastěji užívanými funkcemi a ovládacími prvky. Velmi příjemné a rychlé ovládání mají na svědomí i tlačítka s dedikovanými stavy a přepínač s osmi směry.  

Nejlepší expertní fotografická tiskárna: Canon PIXMA PRO-10

Tiskárna PIXMA PRO-10 nabízí bezdrátové síťové rozhraní, funkci AirPrint a využívá nový systém 10 pigmentových inkoustů Canon LUCIA. Navíc obsahuje technologii zásobníku Chroma Optimizer, která pomáhá při eliminaci nežádoucích samoopalovacích efektů a barevných odchylek. Tiskárna disponuje dvěma podavači papíru, zadním pro různé formáty a předním manuálním pro tenčí nebo těžší gramáže. Zařízení využívá 7 680 čtyřpikolitrových trysek, s jejichž pomocí dokáže produkovat výstupy s rozlišením až 4800 na 2400 dpi, a to v barevném i černobílém provedení do velikosti formátu A3+.  Tisková rychlost obrázku o velikosti 11 x 14 palců na papíru formátu A3+ činí 3minuty a 35 sekund (5 minut v případě PT-101).

Nejlepší Video DSLR : Canon EOS-1D C

Jako první „hybridní“ zrcadlovka DSLR společnosti Canon má model EOS-1D C plnoformátový 18megapixelový senzor CMOS, který dokáže snímat video HD nebo v rozlišení 4K (4096x2160), stejně jako statické obrázky v rozlišení 18 mexapixelů ve formátech JPEG anebo RAW. Koncepčně vychází vstříc filmové a televizní produkci, podobně jako speciálním požadavkům. Vestavěné nahrávání v rozlišení 4K může být realizováno s počtem snímků 24p nebo 25p za sekundu. V HD rozlišení jde o rychlost až 60p. Nahrávky směřují na kartu CF. Všechny objektivy řady Canon EF jsou s přístrojem kompatibilní. Model EOS-1D C disponuje stejně jako profesionální DSLR také všemi funkcemi pro pořizování statických snímků. Jde o extrémně univerzální přístroj pro současné profesionální fotografy a filmaře.

Nejlepší profesionální objektiv pro DSLR: Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM

Tento objektiv Canon s konstantní clonou je sestaven z 18 prvků ve 13 skupinách. Současně využívá jednu čočku Super UD a dva prvky UD. Kombinace dvojice typů asférických čoček pomáhá redukovat sférickou aberaci v rámci celého obrázku a v celém spektru přiblížení. Optimalizovaný povrch čoček minimalizuje nežádoucí stíny. Objektiv je vybaven 9čepelovou clonou, otočným USM (ultrazvukový motor) a velmi rychlým procesorem s optimalizovaným algoritmem AF, jež společně umožňují tiché a rychlé automatické zaostřování. Model byl navržen se zdokonalenou ochranou proti prachu a vodě, včetně fluorového povrchu předních a zadních čoček. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

16:05 Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

Liberecká zoo se již v první třetině letošního roku může pochlubit hned několika významnými přírůstk…