David Rath přes mříže: Můj otec se vážně zranil. A myslíte, že mě za ním pustí?

28.02.2013 7:02

David Rath znovu píše z ruzyňské vazby a tentokrát si na svém blogu stěžuje na délku svého zadržování. Vzhledem ke všem okolnostem se prý nemůže zbavit dojmu, že existuje politické zadání na jeho totální likvidaci. Důvodem by prý mohl být strach z jeho vystupování ve sněmovně.

David Rath přes mříže: Můj otec se vážně zranil. A myslíte, že mě za ním pustí?
Foto: Tomáš A. Nový
Popisek: David Rath je převážen do litoměřické vazební věznice

Jinak si prý nedovede vysvětlit podivné chování státního zástupce Petra Jiráta. Ten nejprve všude říkal, že případ je jasný a během podzimu bude podána obžaloba. Čas se zatím přehoupl do nového roku, obžaloba stále podána není a Jirát to vysvětluje důkazní složitostí. Délku vazby označuje za „nijak dlouhou, byť neobvyklou“, jenže poté prohlásil, že takto hodnotí sedmiměsíční pobyt ve vazbě, přičemž mu ušlo, že Rath dlí ve vazební věznici již desátý měsíc.

Celé vyjádření Davida Ratha ZDE

Byť je oficiálně zadržování stále vysvětlováno obavou z pokračování trestné činnosti a útěku, ve skutečnosti podle Ratha jde především o strach z jeho vystupování ve sněmovně. Jinak si nelze vysvětlit, že státní zástupce není ochoten Rathovi dovolit představit ve Sněmovně návrhy zákonů, které ve vazbě sepsal, když jej do parlamentu pustil jednat o své kauze. „Takto zástupce státní represivní moci cenzuruje vůli voličů, co mě zvolili,“ poznamenává  Rath.

Státní zástupce Jirát dokonce Rathovi ani není ochoten umožnit, aby se postaral o svého starého otce. „Ten se bohužel vážně zranil a neobejde se bez pomoci druhých,“ prozrazuje Rath. I když je z lékařské zprávy zřejmé, jak závažný je zdravotní stav Rathova otce, je zřejmé, že poslanec z nějakých důvodů prostě musí zůstat ve vězení. Ve srovnání s jinými kauzami prý jeho zadržování působí ještě nepochopitelněji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…