Doktor: Nějaké knížecí vyhrožování mě nezastraší

05.09.2012 17:45

Poslanec Michal Doktor, někdejší člen ODS, který odmítl podpořit vládní návrh daňového balíčku, ujistil sněmovnu, že se ve svém postoji nenechá zastrašit. Ani výhrůžkami ministra zahraničí o špatných koncích zrádců.

Doktor: Nějaké knížecí vyhrožování mě nezastraší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání v poslanecké sněmovně se dnes asi protáhne

V úvodu svého vystoupení Doktor připomněl svůj poslanecký slib a z něj vyplývající právo držet si svůj názor. „Nesložil jsem slib programu vlády, natož pak programu TOP 09,“ uvedl.  Je prý na voličích, aby posoudili, kdo se více posunul od toho, co od něj očekávali.

Následně se v této souvislosti ozval proti slovům předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga, který v úterý na sněmovním brífinku vyhrožoval všem pravicovým politikům, kteří by při hlasování případně nepodpořili vládní návrh. Vzpomněl osudu poslanců, kteří v roce 2009 sestřelili Topolánkovu vládu, po kterých podle něj dnes slehla zem. A následně udeřil slovy: „Na zradu obyčejně nejvíce doplácí zrádci.“

„Ohrazuji se důrazně proti tomu, aby mi bylo vyhrožováno, že se mnou bude zacházeno jako se zrádcem,“ rozčílil se poslanec Doktor, který minulý rok vystoupil z ODS, za kterou byl zvolen. Od té doby většinou hlasuje s vládou, ovšem v případě daňových změn dlouhodobě avizoval svůj odmítavý postoj.

„Mám se snad obávat, že mi někdo najde v autě kolt, nebo si na mě někdo vymyslí obvinění?“ ptá se v narážce na události posledních týdnů, kdy byli podobným způsobem zastrašováni svědkové problematických armádních nákupů. Těchto podivuhodných náhod, vzniklých ve spolupráci s policií, je podle něj v poslední době příliš mnoho.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

7:11 Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

Ústavní soud zrušil rozhodnutí obecných soudů, které bývalé předsedkyni Energetického regulačního úř…