Dozorčí radu Pražských služeb opustili zástupci ČSSD a Natlandu

12.01.2012 11:58

Praha podle očekávání vyměnila dnes na valné hromadě své zástupce ve společnosti Pražské služby. Z dozorčí rady odešli zástupci ČSSD a bývalý předseda pražské ODS Boris Šťastný. Radu opustil také Tomáš Raška, zástupce menšinového vlastníka, finanční skupiny Natland Group. ČTK to řekl pražský radní Radek Lohynský (ODS).

Dozorčí radu Pražských služeb opustili zástupci ČSSD a Natlandu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

Pražské služby se v hlavním městě starají o svoz komunálního odpadu, před časem získaly také miliardovou zakázku na letní a zimní úklid. V dozorčí radě zůstali zástupci ODS David Zelený a Michal Valenta. Doplnil je radní Prahy 4 Pavel Caldr (ODS), náměstek primátora Pavel Richter (TOP 09) a další dva zastupitelé TOP 09 Jiří Vávra a Milan Effenberk Růžička.

Především chceme zabránit spekulacím

"Jsem rád, že se povedlo posílit roli majoritního akcionáře, tedy hlavního města Prahy. Poprvé se dozorčí rada v novém složení sejde příští týden," řekl ČTK Lohynský. Hlavní město chce nechat udělat ve firmě také externí audit, který by měl prověřit její hospodaření. Praha vlastní ve společnosti Pražské služby podíl ve výši zhruba 77 procent. Podíl ve výši 18,85 procenta má ve firmě finanční skupina Natland, která je podle některých kritiků spojována s kontroverzními osobami z pražského byznysu.

"Město chce mít plnou kontrolu nad Pražskými službami. Chceme mít jasno v tom, kdo kontroluje hospodaření tak velké společnosti, a zabránit všem možným spekulacím o tom, kdo stojí v pozadí Pražských služeb," uvedl v minulých dnech pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS). Nová koalice ODS a TOP 09 na pražské radnici chce postupně vyměnit své zástupce ve všech společnostech, v kterých má většinový podíl. Lidé spojení s minulou koalicí už odešli z většiny firem, kde je Praha stoprocentním vlastníkem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…