Duka i papež rozčílili Paroubkovou. Možná raději opustí církev

21.08.2011 7:50

"Tmářské" výroky hradních pánů, ale i zástupců katolické církve na adresu homosexuálů Petru Paroubkovou doslova zdvihly že židle. Dokonce natolik, že uvažuje o tom, že ji opustí.

Duka i papež rozčílili Paroubkovou. Možná raději opustí církev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petra Paroubková

Manželka exšéfa ČSSD Jiřího Paroubka Petra je rozhořčená a uvažuje o vystoupení z katolické církve. K podobným úvahám ji přivedla třeba prohlášení pražského arcibiskupa Dominika Duky na adresu homosexuálů v souvislosti s festivalem Prague Pride. 

"Zarazilo mě vyjádření pana Duky, jako katolička si mohu dovolit toto říci. Mluvit o homosexuálech jako o deviantech? To je opravdu silné kafe. Církev, která na jednu stranu je tak zaostalá, že neuznává rozvody, zakazuje potraty, homosexuálové jsou pro ni něco jako kdysi čarodějnice, na druhé straně schvaluje doživotní celibát, to je tmářství," uvedla Paroubková v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

SLEDOVALI JSME téma Hájek a homosexuálové 


Stejně jako Dukova slova o homosexuálech ji ale rozčílila i konzervativnost katolické církve obecně. Třeba papežovo odmítání prezervativů. "Silně zvažuji, že z katolické církve vystoupím a půjdu k církvi jiné," sdělila Petra Paroubková redakci.

Neuvážená prohlášení českých, ale i zahraničních katolíků, totiž podle ní mohou mít vliv na celou společnost. A to ji zdvihá ze židle.

"Štvou mě tak průběžně, tímto tmářstvím, ta slova pana Hájka i pana prezidenta, mohou vyprovokovat pár „hlupáků", kteří někde uvidí homosexuální pár a pak mu ublíží. A u toho se mohou odvolávat na prezidenta, vždyť to je strašné..." dodala  manželka exšéfa ČSSD.

SLEDOVALI téma Prague Pride


Ona sama se přitom pochodu hrdosti v rámci mnoha roztržkami provázeného festivalu Prague Pride zúčastnila, aby lidem s jinou orientací vyjádřila podporu.

Právě její manžel, exšéf ČSSD, sklidil ale za svá vyjádření na adresu gayů červený puntík třeba v podobě titulní strany čtvrtečního vydání týdeníku Reflex. Stylizován coby homo, či přinejmenším metrosexuál, se na něm totiž oděn do havajských propriet objevil on sám. S výmluvným titulkem "Teplé české léto."

Celé znění rozhovoru s Petrou Paroubkovou si na ParlamentníchListech.cz můžete přečíst již dnes v 16 hodin.

Čtěte také:
Ředitel Prague Pride: Udělali nám skvělé PR
To by čeští velvyslanci neudělali, hájí se Klaus. Ale udělali
Premiér Nečas: Zanechte přehnaně ostrých vyjádření kolem Prague Pride
Na pochod gayů se chystá na sedm tisíc jinakých

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

5:30 Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

Po premiéru Petru Fialovi se dočkal i starosta Prahy-Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). Zemědělci mu před…