Gayové ničí důkazy. V Praze chtěli chodit nazí a leštit si hýždě

08.08.2011 12:00 | Zprávy

UVNITŘ DOKUMENTY Záštita festivalu homosexuálů, bisexuálů a transsexuálů Prague Pride ze strany pražského primátora Bohuslava Svobody vyvolala velké množství negativních i pozitivních reakcí i uvnitř samotné ODS. Neméně pikantní a zajímavý je samotný program této akce.

Gayové ničí důkazy. V Praze chtěli chodit nazí a leštit si hýždě

Petr Hájek ve svém vyjádření pro ParlamentníListy.cz označil homosexuály nepřímo za devianty. „Vždyť kdo upírá deviantním spoluobčanům právo veřejně demonstrovat za prosazení hodnotového světa, v němž již řadu let je jediným „ohroženým druhem" typicky běloch, heterosexuál a křesťan, v němž občanské ctnosti jako vlastenectví jsou denně vystaveny plivancům na mediálním pranýři? Šokující však je, když se tohoto pokřiveného hodnotového světa zastává a dokonce ho svou autoritou „zaštiťuje" údajně pravicový primátor či poslanec," uvedl pro ParlamentníListy.cz.

Více: Praha plná úchylných gayů. S podporou primátora z ODS, zuří Hájek

Vrátil se k tomu i v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu. „Rozhodně to je deviace. V latině slovo deviare znamená odchýlit se z cesty, znamená odchylku od obvyklého jednání. Je to samozřejmě devace, protože normou je, doufám, stále je heterosexuální vztah dvou lidí, kteří v rodině zplodí děti," řekl zde Hájek a upozornil i na „speciality" programu festivalu.

Více: Hájek znovu zuří: Podporujete gayskou rychloseznamku, koženou zónu...

Proti vměšování třinácti velvyslanectví do vnitřních záležitostí České republiky se ve svém vyjádření ohradil prezident Václav Klaus. Například velvyslanectví Spojených států kritizovalo vyjádření Petra Hájka k homosexuálům.

Vyjádření prezidenta:

Klaus: V mých názorech týkajících se pochodu gayů mě podpořil arcibiskup Duka

Nazí gayové do 25 let vstup zdarma

V programu se v době, když již Prague Pride měla záštitu primátora, vyskytovala například akcí s názvem „Naked party". Jistou diskriminací by na tomto setkání mohli trpět oblečené osoby starší 25 let. „Vstupné: 100 kč nahé osoby, 150 kč osoby v trenkách, 0 kč nahé osoby do 25 let, 50 kč osoby do 25 let v trenkách VÝTĚŽEK ZE VSTUPNÉHO BUDE ODESLÁN ORGANIZÁTORŮM PRAGUE PRIDE 2011," psalo se v pozvánce. ParlamentníListy.cz obeslaly všechny poslance a senátory ODS a všechny poslance s TOP 09 s dotazem, zda jim záštita podobných akcí ze strany primátora a starosty Prahy 1 Oldřicha Lomeckého z TOP 09 připadá vhodná, a posléze byla akce z webu Prague Pride smazána.




Zrušena byla i akce Dirty disco, která byla uvedena takto: „Držte si své diskokoule -  pofrčíme z disko-kopce! Poprvé v historii Vám BOYS Party přináší nejšpinavější disko bar v Praze. DJ Scotty Vás vezme na šílenou cestu roztočenou v rytmu nejlepších remixů populárních disko šlágrů okořeněnou několika popovými výstřednostmi posledních let. Nablýskejte si prdelky a přijďte 12. srpna na pořádnou party do FLIRT Baru. Drinky po celou noc, výborná hudba, klimatizované prostředí a spousta překvapení".



K tématu:

Prezident Klaus: K výrokům Petra Hájka na adresu homosexuálů

Nalíčení pánové v sukních

Středeční Welcome festival Carnival zůstal. Ten se zase ohlašuje tímto způsobem: „Začněme bujaré oslavy prvního pražského Gay Pride ve Friends. Nechte se na průvod inspirovat fotografiemi z Gay Pride oslav celé Evropy, protože jestli už máte mega ulítlý obleček ready, můžete zjistit, že jste ještě hluboko pod možnostmi Vaší představivosti. Performance s festivalovou tématikou, fixy pro body painting, video projekce a hodiny té nejmonstróznější muziky. Přijďte v kostýmu, či nalíčení a welcome drink zdarma Vás nemine!"

K tématu: Bátora napsal Eisenovi. Nesouhlasí s jeho podporou pochodu gayů

Pochody gayů jsou známé po celé Evropě, že na nich jsou nahé či polonahé osoby v různých kožených oblečcích a podobně.

Pořadatelé nezapomněli ani na genderově tápající jedince. Připravili pro ně akci Transgender Me - Afterparty. „Tento den patří TRANSGENDER lidičkám a nejen pro ně rozjedeme ve Friends doposud nevídanou ohromnou Travesty show ve stylu „kdo má sukni a líčení je na jevišti". Vystoupí nejlepší slečny a dámy a lady, které jsou na travesty trhu v Praze k dispozici. Zároveň proběhne AFTERPARTY slavnostního otevření výstavy transgender fotografií. Šílený večer plný úžasně šílených lidí na šílené show. Drinky v akci, nenechte si ujít nejlepší travesty mejdan roku!"

Páteční Oh my Gay párty zase láká tímto způsobem: "Za mixážním pultem se představí mladý talentovaný Raffael de La Rue, který se pravidelně objevuje na line-upech českých prestižních klubů. A samozřejmě nebude chybět duo rezidentů OMGeez, kteří to rozpálí svým energickým setem. A těšit se můžete také na atraktivní tanečníky, sexy OMG barmany a jedinečnou strhující atmosféru celé noci."

Proč tolik HIV mezi gayi?

Pořadatelé neopomněli ani otázku zdraví a problematiku vysokého výskytu nákazy HIV v gay komunitě kvůli vysoké promiskuitě v této komunitě.V pátek se proto koná panelová diskuse s odborníky na téma Prevence HIV v gay komunitě.

Pozváni budou hlavní manažerka programu HIV, zástupce ministerstva zdravotnictví, zástupci gay organizací, streetworker pro prevenci v HIV komunitě, streetworker v programu Sialon, zástupci ČSAP.

K věci:
Gay aktivista Hromada: Klausi, Hájku, mezi námi vám bude lépe 
Peklo kolem Petra Hájka. Gayů se zastal už i Vít Bárta 

Hlavní témata budou například: „Co je příčinou malého zájmu o riziko HIV v české gay komunitě ? ČR je spolu s Běloruskem a Lotyšskem na špici v četnosti nechráněných styků, cítíme, že jsme v dobré společnosti ? Pokud ne, co s tím ? Co by se mělo udělat pro zvýšení povědomosti o současné epidemii syfilis ? A co riziko nechráněného análního sexu a rakoviny konečníku ?"

Pochod gayů vs. pochod pro rodinu

Průvodem hrdosti gayů a leseb vyvrcholí v Praze 13. srpna pětidenní Festival tolerance. Karnevalový pochod sexuálních menšin s názvem Prague Pride se v hlavním městě uskuteční poprvé, ale v Čechách je to už několikátá akce tohoto typu.

SLEDUJEME TÉMA HÁJEK A HOMOSEXUÁLOVÉ

„Je to kulturní a lidskoprávní festival. Účastníci této akce se můžou těšit na fotografické výstavy, na divadelní a filmové představení, na koncerty a samozřejmě i na klubové večery. Vrcholem programu je průvod centrem Prahy. Bude to průvod s karnevalovými prvky," popsal Czeslaw Walek.

Jako určitá protiakce proběhne i Pochod pro rodinu. Ten pořádají Mladí křesťanští demokraté ve spolupráci s KDU-ČSL a Hnutím pro život ČR. „Považujeme za znepokojivé, když se ve společnosti mluví výhradně o právech homosexuálů, zatímco zájmy tradiční většinové rodiny nikdo nehájí," uvedl k akci na webu své organizace předseda mladých lidovců Petr Jurčík. Pochod pro rodinu lidovci uspořádají už podruhé. Má i podporu konzervativní Akce D.O.S.T.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

10:45 Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

„Je plzeňské pivo pro Němce odlišné oproti tomu pro Čechy?“ Právě tato otázka v posledních dnech roz…