Komický zjev Bobo láká Štrougalova muže, směje se Hvížďala

23.08.2010 18:21

František Čuba je muž minulé doby a Jana Bobošíková učinila komický tah, když Čubu udělala svým poradcem na zemědělství. Tvrdí to komentátor Karel Hvížďala.

Komický zjev Bobo láká Štrougalova muže, směje se Hvížďala

Jana Bobošíková se zřejmě snaží si před podzimními volbami do zastupitelstev a Senátu zvýšit svou popularitu. Po své nedělní účasti koňského dostihu na závodišti ve Slušovicích totiž Bobošíková uvedla, že bude jejím poradcem v oblasti zemědělství František Čuba. Ten se proslavil hlavně před rokem 1989, kdy vedl JZD Slušovice.

„Pan Čuba je muž minulé éry, a těžko si pomocí jeho jména může paní Bobošíková zvyšovat popularitu," tvrdí spisovatel, komentátor a mediální odborník Karel Hvížďala.

Zatímco šéfka Suverenity - bloku Jany Bobošíkové je toho názoru, že polistopadová vláda chybila, když nevyužívala Čubových znalostí a zkušeností a proto je ráda, když to může nyní udělat ona, tak Hvížďala naopak mluví o trapasu. „Je to komické a úsměvné si to myslet," uvedl dále pro ParlamentníListy.cz komentátor.

„Mladou generaci Čuba neosloví, jen starší lidi nad padesát let. Navíc to je člověk, který byl hlavounem za Štrougala, na což se mladá generace dívá skrz prsty," zmínil dále Hvížďala.

Před sněmovními volbami František Čuba podpořil Stranu práv občanů - Zemanovce. Tehdejší předseda strany Miloš Zeman v rámci kampaně dokonce Čubu navštívil a média spekulovala, zda někdejší předák slušovického družstva nezaujme místo na kandidátce SPOZ.

Bobo? To je komický zjev politické scény

Ve své kritice Bobošíkové ale šel ještě dál. Dokonce i její osobu označil za komickou. „Bobošíková se hlásí do všech možných výběrových řízení a už ji nikdo nebere vážně. Je to komický zjev politické sféry," řekl.

„Já koňům nerozumím, tak nevím, jestli všeobecně paní Bobošíková sází na ty správné koně," parafrázoval nakonec Hvížďala větu lídryně Suverenity těsně před nedělním dostihem ve Slušovicích o tom, že si vsadí jen na ty nejbujnější a nejodvážnější koně.

Chtěla být ředitelkou televize, ale i prezidentkou

Jana Bobošíková je známá tím, že mimo jiné kandidovala na post ředitelky České televize, ředitelky Českého rozhlasu a do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Na všechny posty neúspěšně.

V roce 2008 byla KSČM nominována jako kandidátka na post prezidenta České republiky pro druhou volbu. V den druhé prezidentské volby, konané 15. 2. 2008, pak na Pražském hradě sice pronesla svůj projev, aby pak po rozpravě ostatních zákonodárců oznámila, že svou kandidaturu stahuje. Nezasáhla tak tedy ani do prvního kola druhé prezidentské volby.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…