Okamura křtil knížku. Přišli Paroubek, Vondra i Upír Krejčí

16.04.2010 6:50

FOTOREPORTÁŽ Velmi netradiční sestava se sešla ve čtvrtek večer v centru Prahy. Politici s hvězdami tuzemské pop music 80. let křtili knihu Český sen.

Okamura křtil knížku. Přišli Paroubek, Vondra i Upír Krejčí

Mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura uspořádal ve čtvrtek večer v centru Prahy akci, o které by dost možná snila nejedna tvář tuzemské pop music.

U příležitosti křtu knihy Český sen "o Asiatovi, který začínal od nuly a svým vystupováním a pílí se dopracoval k úspěchu a poznání," se v restauraci U Medvídků sešla pestrá paleta hostů.

Šoubyznys a politika byly zastoupeny zhruba v poměru jedna ku jedné. A v narvaném sálu se tak nabízela mnohdy neobvyklá spojení. Zatímco šéf ČSSD Jiří Paroubek diskutuje se spolustraníkem a hejtmanem Radko Martínkem, opodál se Okamura vítá se senátorem za ODS Alexandrem Vondrou. Vše sleduje bavič Václav Upír Krejčí čekající na Jiřího Pešáka.

Vítězslav Vávra už nesedí za bubny jako v osmdesátých letech. Se svou Citrónovou holkou či Holkami z gymplu řádí na pódiu a užívá si nasamplovaného zvuku baskytary. Zpěv, byť na playback, však stále pokulhává.

To Jan Kalousek zahraje unplugged a Dalibor Janda přezpívá kolekci svých hitů. Nechybí ani svého času odvážný vizionářský kus, podle něhož měli lidé v roce 2006 vystřelit koně na Mars.

Okamura se v knize označuje za "ortodoxně věřícího pravicového voliče". S Jiřím Paroubkem však má dobrou zkušenost. "Ministr Jiří Paroubek - naše spása," jmenuje se jedna z kapitol.

"Nástup Jiřího Paroubka na ministerstvo (pro místní rozvoj - pozn. red.) znamenal definitivní konec války o znění zákona o cestovním ruchu. A když po Jiřím Paroubkovi ministerstvo zdědil Radko Martínek, bylo jasné, že můžeme být v klidu definitivně," chválí v knize Okamura dvojici sociálnědemokratických politiků.

Senátor Alexandr Vondra sleduje "kamikadze českého humoru" Václava Upíra Krejčího.

Servíruje se hovězí guláš, zpívá dcera Dalibora Jandy.

Foto: Ondřej Leinert

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Leinert

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…