Opozice kroutí hlavou. Ať odejde Dobeš i Kalousek

19.08.2011 6:15

Parlamentní opozici se vůbec nelíbí, že vláda místo řešení ožehavých problémů prožívá krizi kvůli úředníkovi ministerstva školství Ladislavu Bátorovi. Podle názoru stínového ministra vnitra Jeronýma Tejce by bylo nejlepší, kdyby z vlády odešel jak ministr školství Dobeš, tak ministr financí Kalousek. Podle poslance KSČM Jířího Dolejše celá situace nahrává Hradu. Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach se zase podivuje, proč názor Bátory někomu tolik vadí a jiné věci ne.

Opozice kroutí hlavou. Ať odejde Dobeš i Kalousek
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Miroslav Kalousek

Podle ČSSD se namísto skutečně závažných témat dnešních dní, tedy chátrajících veřejných rozpočtů, krize v oblasti zdravotnictví či vnitra nebo mezinárodní ekonomické situace, která bude mít pro naši zemi zásadní dopady, se vládní koalice dohaduje o šéfovi presonálního oddělení ministra školství Ladislavu Bátorovi.

Psali jsme:
Kalousek Nečasovi: Pan premiér se mýlí. Vláda pak nemá smysl

Bátora je klacek na Věci veřejné

Místopředseda ČSSD a senátor Zdeněk Škromach se podivuje nad tím, že se neměří každému stejným metrem. „Zase se jedná jen o zástupný problém, kamufláž na odvedení pozornosti lidí od podstatných věcí. Názor Bátory vadí, Nečasův kámoš Joch ne," uvedl pro ParlamentníListy.cz Škromach.

„Nejlepší by bylo, kdyby z veřejných funkcí odešli páni minisři Josef Dobeš a Miroslav Kalousek, stejně jako jejich věrní úředníci Bátora a Šnábl. Lidem by se ulevilo, protože by jim přestali svou činností škodit a vláda by se konečně mohla věnovat řešení skutečných problémů," řekl pro ParlamentníListy.cz stínový ministr vnitra a poslanec ČSSD Jeroným Tejc.

„Bátorova ubohost je dobrý klacek na Věci veřejné a ty nebudou chtít schlípnout uši. Je to bolestné pro vládní pravici, ale vážnější než tahle letní epizoda je úsilí Hradu využít to pro sebe a konzervaci pozic," tvrdí poslanec KSČM Jiří Dolejš.

Sledujeme případ Ladislava Bátory. Vše o něm čtěte ZDE

Paradoxní stávkování TOP 09

"Řeknu, že stávkování ministrů TOP 09 je paradoxní. Uvědomme si totiž, že to byl právě ministr financí Miroslav Kalousek, který při nedávné stávce odborářů a zaměstnanců v dopravě zneužil soud k vydání předběžného opatření k zamezení stávky. Nutno ale uznat, že v případě stávající vlády je přínosnější, když nekoná a stávkováním TOP 09 setrvává ve vlastní paralýze, než když každým dalším krokem při přípravě a schvalování takzvaných reforem poškozuje české občany a hospodářství," myslí si předseda Senátu Milan Štěch.

„Je nepřípustné, aby premiér v administrativě své vlády trpěl extremistu, který dokonce intervencemi u velvyslanců v naší zemi ovlivňuje obraz politiky našeho státu. Co všechno je ochoten premiér Nečas ještě tolerovat? Jak může někdo takový mít v rukách personální politiku ministerstva školství a přebudovávat ministerstvo ke svému obrazu? Apeluji proto na premiéra Nečase, aby se začal chovat jako skutečný předseda vlády - Bátora musí z vládní administrativy odejít! Pokud ministr Dobeš říká, že neví, jak to provést, měl by být odvolán také," prohlásil místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek.

Jak to celé začalo:
Bátora urazil knížete, Dobeš neustoupil. Omluvil se, ale úředníka nepropustí
Vůbec nejde o Bátoru, udeřil John. Dusno ve vládě pokračuje
Ministr Kalousek: Bátora je rasista, ve státní správě nemá co dělat

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…