Poslanci ani ve druhém kole čtvrtého místopředsedu nezvolili

04.12.2013 12:23

Ani ve druhém kole volby čtvrtého místopředsedy Poslanecké sněmovny nebyl nikdo zvolen. O volbě informovala Česká televize. Bude se tak muset uskutečnit nová volba. Do ní ale budou sněmovní strany navrhovat své kandidáty znovu.

Poslanci ani ve druhém kole čtvrtého místopředsedu nezvolili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přestávka v jednání poslanecké sněmovny

Poslanci tak nezvolili ani Petra Gazdíka (TOP 09 a Starostové), ani Tomia Okamuru (Úsvit), a to přestože šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek požádal všechny zákonodárce - kromě členů hnutí Úsvit - o podporu Gazdíka. Označil ho za zkušeného sněmovního proceduralistu.

Gazdíkovi chybělo ve druhém kole ke zvolení devět hlasů, dostal jich 87 ze 190. Okamuru volilo 75 poslanců, oznámil předseda volební komise Martin Kolovratník (ANO). V prvním kole obdržel Gazdík 74 a Okamura 67 hlasů.

Sněmovnu vede sociální demokrat Jan Hamáček. Poslanci zvolili minulou středu tři místopředsedy. Stali se jimi Jaroslava Jermanová (ANO), Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) a Vojtěch Filip (KSČM). Už v prvním kole vypadla bývalá předsedkyně dolní komory Miroslava Němcová (ODS).

Čtvrté křeslo místopředsedy dolní komory zůstalo neobsazeno po první volbě minulý týden. Neuspěli tehdy právě Okamura ani jeho protikandidát Miroslav Kalousek. Proto si Kalousek s Gazdíkem pak nominaci prohodil a navíc se stal místo Gazdíka on šéfem frakce TOP 09 a Starostů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…