Rathova figura nedá spát bulváru. Musel chodit běhat, odhaduje cvičitel

03.06.2012 9:31

Poslanec, hejtman a vlivný člen strany, to všechno byl David Rath, který je momentálně ve vazbě v litoměřické věznici. Poté, co bulvární deník Blesk pořídil jeho fotky, jak svlečený do půli těla běhá po tamním dvoře, podivuje se proto nad jeho vypracovanou postavou. Ta mu nejde dohromady s představou úředníka vysedávajícího po schůzích.

Rathova figura nedá spát bulváru. Musel chodit běhat, odhaduje cvičitel
Foto: hns
Popisek: Rath za mřížemi, ilustrační koláž

Až nepochopitelné zjištění je pro bulvární deník, jak vypracovanou postavu má nejslavnější vězeň současnosti David Rath. Poté, co se mu podařilo ulovit snímky středočeského exhejtmana, jak do půl těla trénuje na vězeňském dvoře, žasne nad tím, jak člověk vysedávající v Poslanecké sněmovně či v úřadu krajského vládce nejeví známky ochablosti a povislosti těla.

„Pan Rath od pohledu vždycky vypadal jako člověk, který o sebe pečuje a dbá na životosprávu,“ upozornil deník výživový poradce a kondiční trenér Vítek Chaloupka. Podle vypracovaných svalů, které jsou patrné při zvětšení z výšky pořízených fotek, je zřejmé, že Rath i na svobodě pravidelně cvičil a byl zvyklý i běhat.

Měl by se zaměřit na ovoce a zeleninu

David Rath byl zatčen v souvislosti s podezřením, že převzal úplatek ve výši sedmi milionů korun a nyní přebývá ve vazbě litoměřické věznice. „O tom, že chodí běhat, vypovídá mimo jiné i to, že má na ruce hodinky, zatímco sám je do půli těla. Odložil vše nepotřebné, ale hodinky si nechal, protože ty potřebné jsou,“ vysvětlil pro Nedělní Blesk specialista na diety a cvičitel Vítek Chaloupka.

Ve věznici se ale musí smířit s výživově chudou stravou, protože vězni dostávají hlavně brambory a rýži. „Masa mají málo, navíc musí být z bezpečnostních důvodů hlavně mleté. Eliminuje se tak riziko, že by vězni s plátky masa kšeftovali, nebo snad do něj něco ukrývali,“ řekl Vítek Chaloupka a Davidu Rathovi by doporučil, aby se zaměřil hlavně na ovoce a zeleninu.

Vězňové mívají vypracované postavy

Za mřížemi by ale bývalý hejtman nemusel ze své pěstěné figury nic ztratit, protože vězni většinou mívají vypracované postavy. K tomu je motivuje jednak touha být silnější než ostatní, což se v tomto prostředí pochopitelně hodí. K tomu dále přispívá jejich pravidelný režim a dostatek spánku. Navíc je neprovází žádný stres a posilování je jednou z mála možností jejich povyražení.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…