S Havlem se loučí i jeho oficialni web

19.12.2011 16:09

Do smuteční černi se oděly i internetové stránky věnované prezidentu Havlovi. Portál Pražského hradu nabízí zvláštní web, kde je mimo jiné možné napsat a odeslat kondolenci. Smuteční fotka visí i na oficiálních stránkách Václava Havla, na které ovšem neschází jeho typický úsměv.

S Havlem se loučí i jeho oficialni web
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

Na oficiálních internetových stránkách prvního polistopadového prezidenta Václava Havla www.vaclavhavel.cz visí smuteční fotka s černým proužkem, prezident se na ní usmívá.  Jako první a nejdůležitější informaci se tak návštěvníci jeho webu dozvědí, že prezident již není mezi námi.  

Vše k tématu skon Václava Havla

Na webu Pražského hradu pak najdeme speciální smuteční stránku vyvedenou ve smutečních barvách, kde je shrnut život a dílo významného státníka. Lidé mohou odeslat také internetový vzkaz do kondolenční knihy, což mohou ocenit ti, kteří chtějí vyjádřit soustrast, ale nedostanou se k některé z kondolenčních knih na radnicích či přímo na Pražském hradě.

Zprávy z celé republiky ovšem svědčí o tom, že kdo může, rád vyrazí na Pražský hrad nebo alespoň na radnici svého města, kde podepíše kondolenční knihu, aby se s prezidentem rozloučil a vyjádřil smutek. Příležitost budou mít občané i v  pátek 23. prosince, kdy se v Chrámu sv. Víta koná poslední rozloučení s Václavem Havlem od 12 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…