Topkař z pohraničí: Jsme jediná strana, která opravdu dělá reformy. Proto ovládneme pravici

07.04.2013 10:21 | Zprávy

Dominantní stranou na pravici se pomalu, ale jistě, stává TOP 09. „Držíme se narozdíl od ODS svého programu i vládního prohlášení. Jsme dnes ve vládě jedinou stranou, na které leží reformní snahy, ostatní koaliční partneři kvůli svým interním problémům od reforem utíkají,“ tvrdí Václav Horáček, poslanec TOP 09 a bývalý dlouholetý starosta Železného Brodu. 

Topkař z pohraničí: Jsme jediná strana, která opravdu dělá reformy. Proto ovládneme pravici
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Václav Horáček

Radost z potíží pravicového rivala  nemá. „Ztrácíme přirozeného partnera,“ míní. Mrzí ho i současné šarvátky s ODS. „Přijde mi, že v poslední době ani tak nebojujeme s levicí, ale mezi sebou,“ konstatuje.

Strach z očekávaného vítězství levice

Předsedou TOP 09 v Libereckém kraji se nedávno stal Jaromír Drábek. Podle Horáčka jen dočasně.  Vyjadřuje se i k jeho působení na ministerstvu práce a sociálních věcí. „Své kroky špatně vysvětloval. Teď se na něj ale hází úplně všechno,“ říká. Hájí i ministra financí Kalouska. „Myslím, že žádnou jinou možnost neměl, než to přiškrtit. Vydržíme-li ještě nějakou dobu šetřit, bude situace stále lepší. Představa, že se nyní výdaje uvolní a vše se tím vyřeší, jak to chce levice, je špatná a nesmyslná – dobře bude pár let, ale pak už situaci nikdo nezachrání a skončíme podobně jako socialistický Kypr,“ varuje.

Z očekávaného vítězství levice v příštích parlamentních volbách radost nemá.  „Když se podívám na to, co se děje v krajích, kde se ČSSD a KSČM ujaly vlády, nemám pocit, že je to, co obyvatelé České republiky chtějí. Dokonce cítím strach,“ sděluje.

ODS se potápí, radost z toho nemám

„TOP 09 se stává jedinou pravicovou stranou v našem regionu. ODS potápí nejen její skandály, ale i vnitřní spory a boje o budoucnost strany,“ je přesvědčen Václav Horáček. Z pohledu poslance se mu zdá, že ODS přestává dodržovat i koaliční program. „Dvakrát se v posledních dnech při hlasování spojila s ČSSD a obě tyto strany si prosadily předsedu Nejvyššího kontrolního úřadu i zástupce obmbudsmana,“ vypozoroval. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bonjour léto! Česká televize naladí program do barev francouzské trikolory

11:27 Bonjour léto! Česká televize naladí program do barev francouzské trikolory

Během léta prostoupí francouzská tematika všemi programy České televize. Diváci si tak budou moci vy…