Vnitro nenašlo důvody k rozpuštění KSČM. Bude ji ale sledovat

18.11.2011 19:24 | Zprávy

Ministerstvo vnitra nenalezlo dostatek podkladů k zrušení Komunistické strany Čech a Moravy. I přes neúspěch se však podnětem Nečasova kabinetu chce nadále zabývat. Návrh na pozastavení činnosti komunistů na vnitro přišel v červnu, přičemž Nečasův tým požadoval, aby byl posouzen do konce října.

Vnitro nenašlo důvody k rozpuštění KSČM. Bude ji ale sledovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební kampaň KSČM

Resort si nechal vypracovat čtyři expertízy od odborníků na extremismus, ani jedna z nich však pozastavení činností KSČM nedoporučuje. Podle expertů totiž neexistuj reálná hrozba, že by strana v budoucnu omezovala demokratický systém a práva občanů. Předpoklad, že by strana mohla pokračovat v odkazu mateřské KSČ, kdyby k tomu dostala příležitost, podle vypracovaných analýz ke zrušení strany nestačí. Ministerstvo nechalo podezření, že strana jedná protiústavně, přezkoumat i Bezpečnostní informační službu. Ani ta však jakoukoli hrozbu ze strany komunistů nepotvrdila.

SLEDUJEME téma zákaz KSČM

Strana bude i nadále monitorována

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: qot

Mgr. Marek Výborný byl položen dotaz

Podle čeho soudíte, že mají lidovci nárok na post předsedy Sněmovny?

Proč zrovna vy? A nebylo tomu vždy, i za vás tak, že post měla strana vládní koalice? Navíc, co si pamatuji, vy jste nedali SPD ani post místopředsedy, i když by to odpovídalo výsledku voleb. Nepřijde vám to tak nyní až pokrytecké si tento post nárokovat? Že se vám nelíbí Okamura není podle mě argum...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.