„A morální majáci se zblázní“. Gólman Hudáček místo Kladna míří do Frankfurtu

08.01.2024 22:33 | Monitoring

Slovenský hokejový brankář Július Hudáček, kritizovaný pro své nedávné působení v ruské KHL, míří nyní po rychlém rozchodu s extraligovým Kladnem do německého Frankfurtu. V extraligovém Kladně měl podle zákulisních informací dostat 360 tisíc korun. Na sociální síti jeho nové angažmá strhlo bouři, někteří stojí na Hudáčkově straně, jiní jej ostře odsuzují.

„A morální majáci se zblázní“. Gólman Hudáček místo Kladna míří do Frankfurtu
Foto: Facebook Rytíři Kladno
Popisek: Jaromír Jágr

V minulém týdnu z toho byl rozruch, který k hokeji přitáhl i lidi, kteří se domnívají, že se hraje na poločasy. Tým HC Rytíři Kladno se rozhodl řešit krizi na postu brankáře nabídkou pro slovenského Julia Hudáčka. Ten byl momentálně bez angažmá.

Aféra ale vznikla z toho, že předtím chytal v týmu kazašské Astany, působící v Kontinentální hokejové lize. Ta je skutečně chloubou ruského režimu, ale působí v ní i celky z jiných zemí. V atmosféře po invazi na Ukrajinu se ale v některých kruzích považuje angažmá v jakémkoliv celku tohoto „Putinova ledního cirkusu“ za stigmatizující.

Schytal to nejen brankář, jehož provinění mělo být umocněno několika výroky pro klubový web, jak se mu v Astaně líbí, ale i majitel kladenského hokeje Jaromír Jágr. Ten je pro některé v kolonce dezolátů už od doby, kdy přijal nabídku být ambasadorem olympijského turnaje v Pekingu.

Nyní na sociálních sítích čelil výzvám, aby přestal nosit dres s číslem 68, který si na památku historických událostí tohoto roku vybral už v roce 1990 v USA, odehrál v něm celou kariéru a stal se v něm jedním z nejvýraznějších symbolů porevolučního Česka.

Výkřiky ze sítě X rozvinul komentář na webu FORUM24.cz. „Jágr dal svým krokem jasně najevo, že ono číslo 68, které po celou kariéru nosí na dresu, prý „jako odkaz na sovětskou okupaci Československa“, není ničím jiným než pouhou přetvářkou a marketingovým tahem. Možná by měl raději nastupovat s jedenáctkou. S tou se na dresu vždycky proháněl na stadionech Vladimir Putin, když zrovna dokazoval svým poddaným, že je také jedním z nich,“ poradil komentátor Pavel Šmejkal.

Po dvou dnech extrémního tlaku se Kladno rozhodlo s brankářem Hudáčkem rozloučit. Na Facebooku se objevilo několik poznámek kritizujících Jaromíra Jágra za „vyměknutí“, ale sám brankář dlouho bez práce nezůstal.

Podle informací webu Hokej.cz se v pondělí večer už hlásil ve Frankfurtu, kde má chytat nejvyšší německou soutěž. „Jsme velmi rádi, že se nám podařilo přilákat Júlia. Jde o zkušeného brankáře, který už mnohokrát prokázal svou třídu na mezinárodní úrovni,“ líčí na webu Lvů jejich sportovní ředitel Franz-David Fritzmeier.

Navíc se spekuluje, že Kladno muselo Hudáčkovi zaplatit odstupné ve výši 367 tisíc korun. Na sociální síti X to naznačil šéf slovenské Dukly Trenčín Milan Radosa.

 

 

Bez angažmá přitom Hudáček zůstal necelé tři dny. „Od prvního kontaktu s Frankfurtem až po podpis smlouvy to šlo velmi rychle,“ popisuje na klubových stránkách Lvů. „O klubu jsem se bavil s Maximem Matuškinem, se kterým jsem už hrával. Popsal mi klub, město a fanoušky, což mi usnadnilo rozhodování.“

Zřejmě nemusí rychlého konce v extraligovém Kladně litovat. V zákulisí se totiž hovoří o tom, že měl dostat za pouhé dva dny přes 360 tisíc korun. Kontroverzní gólman s nedávnými starty v ruské KHL navíc získal novou štaci v německém Frankfurtu. Tamní celek z nejvyšší soutěže je po sérii proher druhý od konce.

Nové angažmá gólmana Hudáčka vyvolalo na sociálních sítích rozporuplné reakce.

„Tak je vidět, Němcům je úplně u zadele, kde brankář Hudáček chytal. Jen u nás se ‚morální majáci‘ v čele s Gaškem mohli zbláznit...,“ uvedl na platformě X předseda Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) Tomáš Vandas k Hudáčkově přestupu do Frankfurtu.

 

 

Podle některých názorů je vítězství na obou stranách. „Tzv. win-win-win výsledek. Nenávistná pražská kavárna je spokojena, protože Hudáčka po nátlaku vyhodili z Kladna. Hudáček je spokojený, protože dostal tučné odstupné, a spokojení budou i Němci, protože v jejich lize bude hrát dobrý hráč. Konec jako z pohádky,“ napsal glosátor Martin Chmela.

 

 

Olympionik a komentátor Lukáš Pollert k situaci krátce poznamenal: „My patříme na Východ, Hudáček na Západ.“

 

 

„Opět se jen projevila debilita české chátry bez mozku v čele s Gaškem. Ideologicky vyhozený sportovec našel u sousedů práci, zabedněné stádo kádrujících hlupáků jen tupě čumí na ČT a trpí nedostatkem kritického myšlení, rusofobií a demencí,“ uvedl jeden z uživatelů platformy X.

 

 

Vtipem nešetřil právník Ondřej Dostál: „Milí obyvatelé X, nesmutněte. Hudáček sice odešel chytat do Frankfurt Löwen – ale Haška pořád ještě máme,“ napsal ironicky a připojil smajlíka šaška.

 

 

Hokejový televizní expert Jakub Koreis, který Hudáčka v uplynulých dnech kritizoval pro setrvání v KHL, nešetřil nyní ostrými slovy a nazýval jej „lidskou hyenou“, pokud si řekl o tak vysoké odstupné, jak se proslýchá. „J. Hudáček si údajně za tři dny na Kladně měl vydělat 15 000 eur. Jestli je to pravda, tak ten člověk je lidská hyena,“ napsal k Hudáčkově konci u kladenských hokejistů.

 

 

Předseda strany PRO Jindřich Rajchl volá po ukončení klauniády, která ostrakizuje české sportovce, kteří hráli za ruskou KHL. „Takže Julius Hudáček, jenž musel kvůli zdejším kádrovákům opustit kladenský hokejový klub, dnes podepsal smlouvu s týmem Löwen Frankfurt. V Německu evidentně to, že chytal v KHL, nikdo neřeší. Pojďme prosím tuhle klauniádu ukončit. Vraťme naší zemi důstojnost!“ vyzval na Facebooku.

Němci podle Zdeňka Kettnera z SPD přijetím Hudáčka ukázali, že se zařadili po bok Američanů a Kanaďanů v NHL a jsou proputinovská pátá kolona, která ohrožuje životy českých občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Frankfurt ho bere!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKarel P , 09.01.2024 8:47:52
A tak je to se vším! Uvalte sankce na Rusko, ale hlavně na komodity které tam vyváží češi. Jakmile ti tupí češi sankce uvalí, tak tam ihned s velkou slávou doplníme díru na trhu německými výrobky. Zakažte hrát vašim sportovcům, my si je vezmeme. Zatlačte na lékaře, my si je vezmeme. Vy ale plaťte výcvik a školy.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …