„A udělal h*vno.“ Už je zle: Češi mohou přijít o alkohol

28.08.2022 18:37 | Ze sítí

Lihovarník Martin Žufánek se na svém facebookovém profilu vyjádřil k tomu, v jaké krizi jsou české sklárny. Jeho slov si všiml mimo jiné šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl, nebyl ale sám – komentovali je i mnozí další.

„A udělal h*vno.“ Už je zle: Češi mohou přijít o alkohol
Foto: Hans Štembera
Popisek: Regál s lahvemi vína

„Ach jo. Stala se ta nejhorší možná věc, naše sklárny na minimálně půl roku zavírají, za aktuální peníze to nedá většina jejich zákazníků. Naše kalkulace počítá s lahví za 15 Kč. Dnes bychom vyráběli za 50. Máme zásobu do konce roku a na to, jestli objednat další lahve za tuto cenu, mám čas do konce týdne. Pak vypouští varnu a propouští zaměstnance.  Nové rozjetí a roztavení prvotní várky stojí 120 milionů. A to pochybuju, že se jim na jaře bude chtít. Tvl., to je průser jako sviňa. A ne, nejde nikam jinam přejít. Stejně blbě jsou na tom všechny sklárny,“ poznamenal Žufánek.

Jeho slova následně sdílel šéf MF Dnes Jaroslav Plesl. „Xkrát byl Síkela varován, ať udělá něco pro sklárny. A co udělal? Udělal hovno. Takže se nebude chlastat. A politici už z Bruselu hlásí, že kvůli nedostatku CO2 (jako fakt!!) se v Evropě v krátké době přestane vařit pivo. To je, myslím, docela fajn. Do flašek už to nedají a ceóčkem se to ze sudu nevytlačí,“ poznamenal.

„Třeba ty propuštěné alespoň zahřeje u srdce, že se planeta do roku 2100 oteplí pouze o 0,3 místo 0,4 stupně,“ okomentoval Žufánkova slova také komentátor Jan Paluska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…