,,Až přijedete do Prahy..." Demonstrace na Václaváku: Výzva organizátorů

01.09.2022 8:07 | Ze sítí

Je čas hájit naše národní zájmy. Česká republika na prvním místě! Tak zní výzvy organizátorů demonstrace, jež se uskuteční v sobotu od 14 hodin na Václavském náměstí. Nyní se sociálními sítěmi šíří video s pokyny, kterými by se měli účastníci řídit.

,,Až přijedete do Prahy..." Demonstrace na Václaváku: Výzva organizátorů
Foto: Hana Brožková
Popisek: Demonstrace proti vládě na Staroměstském náměstí

„Sobota 3. září se blíží. Je to den, ve který společně odstartujeme velké společenské změny ve směřování naší země. S ohledem na řadu zpráv, varování a informací, které k nám přicházejí, a také řadu otázek z vaší strany, si vás dovolujeme požádat o respektování následujících bezpečnostních doporučení,“ zaznívá na videu.

„Pokud můžete, přijeďte do Prahy dřív než na 14. hodinu. Zabráníme tak jednorázovému náporu a snahám o případné zdržování na cestách. Kdyby se na cestě stalo, že by například váš autobus nechtěli nechat jet dál, třeba kvůli technickému stavu a podobně, nenechte se vyprovokovat k nepředložené reakci a pečlivě dokumentujte průběh celého zákroku. Obdobně i v podobných jiných situacích,“ prosí organizátoři.

„V případě provokací formou vlajek jiného státu nijak nereagujte. Každý má právo vyjádřit svůj názor a jakoukoliv nepředloženou reakcí byste pouze udělali radost oněm nositelům těchto jiných než českých vlajek. My náš společný názor vyjádříme v závěru demonstrace jasnými požadavky,“ dodávají.

„Nereagujte na slovní ani jiné provokace, pouze vše opět dokumentujte. V případě, že budete obtěžováni, oslovte policii s žádostí o zajištění pořádku. A obdobně i tehdy, kdyby kdokoliv vyzýval k násilí a k podobnému jednání. Přivolejte na něj policii, ať jedná. V případě, že by se někomu ve vašem okolí udělalo nevolno, umožněte okamžitě přístup lékařům. Vězte, že každého excesu z naší strany může být využito provládními médii, proto se jich vyvarujme,“ sdělují organizátoři.

„Cílem naší společné demonstrace je dosáhnout zásadních změn v naší zemi. Ne vyvolat na místě násilnosti nebo něco podobného. Nemůžeme vyloučit přítomnost provokatérů, proto buďme disciplinovaní. Naše síla je v jednotě, zkušenosti a rozumu. Děkujeme,“ zní pokyny. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…