Babiš láká do voleb těžkou váhu. Bývalého šéfa Škody Auto Kulhánka

12.03.2012 15:19

Vratislav Kulhánek, bývalý šéf Škody Auto, uvažuje o kandidatuře do Senátu. Ještě sice není pevně rozhodnut, ale cítí, že má dost zkušeností, které by mohl v politice uplatnit. Jedním z lidí, kteří ho ke vstupu do politiky přemlouvají, je magnát Andrej Babiš. Kulhánek by si však rád zachoval odstup od jakékoli strany. Sluší se dodat, že se neohání heslem boje proti korupci, jako řada nových politických aspirantů, ale bojem proti neprofesionalitě v politice. Tou prý naše politika trpí ve velkém.

 Babiš láká do voleb těžkou váhu. Bývalého šéfa Škody Auto Kulhánka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Škoda Superb

Bývalý dlouholetý nejvyšší šéf Škody Auto a nyní majitel úspěšné poradenské firmy Vratislav Kulhánek míří do politiky. Prozradil to v rozhovoru pro Lidovky.cz. Nabídek prý dostal více, mezi jinými také od magnáta Andreje Babiše, ale zdůrazňuje, že jestli do Senátu vstoupí, bude nezávislým politikem, K politickým stranám má totiž podstatné výhrady.

Boj s neprofesionalitou v politice

„Situace v Česku mě štve. Nedokážu si ale představit vstup do žádné strany - to jsou pro mě právě ty žáby na prameni. Nejvíce mi vadí neprofesionalita. Na politické scéně jsou lidé, kteří tam strávili celý dosavadní život a jsou tak zcela mimo reálný svět,“ rozčiluje se Kulhánek.

Úspěšný podnikatel dosud není pevně rozhodnut, zda do politiky vstoupí a zvažovat to chce až do poslední chvíle. Do října je totiž času dost, říká. Pokud k tomu ale dojde, je rozhodnut bojovat především s neprofesionalitou v politice tolik rozšířenou.

V Senátu bych mohl jít problémům až na dřeň

Za zmínku stojí, že Kulhánkova firma prováděla audit odměňování nejvyššího managementu velkých státních podniků. Nabízí se proto otázka, zda tu nemůže docházet ke střetu zájmů v souvislosti s aktivitami magnáta Babiše. Kulhánek v tom ovšem problém nevidí, protože audity probíhaly před dvěma lety, což je poměrně vzdálená doba.

A proč ho ze všech politických institucí láká právě Senát, když je všeobecně považován za relativně slabou instituci? „Senát sice nemá moc pravomocí, nicméně jako senátor bych měl přece jen větší prostor se ptát a jít v některých věcech takříkajíc až na dřeň,“ uzavírá Kulhánek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…