„Boží mlýny." Smrt Kellnera: Děsivé věci. Ze zajímavých míst

29.03.2021 10:12

Smrt nejbohatšího Čecha Petra Kellnera při pádu vrtulníku na Aljašce vyvolala rozdílné reakce. Někteří připomínali jeho obchodní úspěch a charitativní aktivity, jiní to vzali třídně jako smrt kapitalisty. Petr Fischer, někdejší vysoce postavený zaměstnanec Českého rozhlasu, se nedokázal zdržet posmrtného výsměchu Kellnerovým názorům na svět, což doplnil několika vtipy na téma helikoptéra.

„Boží mlýny." Smrt Kellnera: Děsivé věci. Ze zajímavých míst
Foto: Reprofoto výroční zpráva PPF
Popisek: Miliardář Petr Kellner (1964-2021)

Anketa

Viníte Babišovu vládu za počty českých mrtvých na covid-19?

22%
78%
hlasovalo: 14530 lidí

Petr Fischer, někdejší ředitel stanice v Českém rozhlase, je od svého odchodu po kauze „porno na Vltavě“ ikonou všech pražských kaváren. Nyní dal průchod svému ostrovtipu na sociální síti.

Jako první jej napadlo připomenout slova Petra Kellnera z poslední výroční zprávy společnosti PPF. „Dnešní západní společnost, a zejména Evropa, je stále více ovládána ideologií individuální nárokovosti, rovnostářstvím a relativizováním tradičních hodnot,“ citoval a vyvolal tím ve své názorové bublině náležité nadšení.

 

„Bylo by zajímavé zjistit, jestli, dle tradic, šel do pekla či do nebe,“ padl jeden názor. Levicový aktivista Bob Čáp ze strany Budoucnost dodal, že to jsou přesně takové myšlenky, které člověka napadají při lyžovačce na Aljašce. A někdejší vysoce postavený zaměstnanec veřejnoprávního rozhlasu dodal posměšně: „Vidět všechno z vrtulníku“. Debata Fischer – Čáp o vrtulnících pak přinesla řadu dalších perel na adresu zemřelého miliardáře.

„Nejraději mám vrtulníkové peníze, těm se nic nevyrovná,“ pokračoval Fischer. Levicový aktivista dodal, že o vrtulníkových penězích se pořád jenom mele, ale on ještě žádné nechytil. Jiný diskutující projevil ironický strach o „politické projekty, kterým právě přestalo chodit kapesné“. A podle jiného je zásadní otázkou, kdo teď bude financovat Institut Václava Klause.

„Alespoň dožil s myšlenkou, že svět, který tak pracně ‚budoval‘, končí…“ doplnil myšlenku další z diskutujících. A uživatelka jménem Viky dodala, že zatímco Kellner spadl s vrtulníkem, v čínském koncentráku se v sobotu narodil malý Ujgur, což je prý „karma“. Ještě předtím se s ostatními diskutujícími vysmíval Kellnerovým slovům z rozhovoru, že „princip mého byznysu: Děláte v chytré skupině zajímavé věci. Když neděláte zajímavé věci, začne to nudit vás a i ty okolo vás. A musí být pohromadě chytří lidé, protože jinak to nevymyslíte. Nikdy nic neutáhnete sami“.

Mimo jiné zazněl názor, že ony „zajímavé věci“ znamenají „obchodovat s chudobou, nebo s autoritářskými režimy“. Jiný zase dodal: „Chytrá věc ten HomeCredit! Fakt dobrej nápad. To je na nobelovku za ekonomii“.

Klimatická aktivistka Michaela Pixová připsala na twitter obsáhlejší zamyšlení, že sice smrt nikomu nepřeje a o mrtvých jen dobře, ale „snad nic nevyjadřuje současný level nerovnosti jako právě tohle“. A dodala, že bůh asi tu nespravedlnost viděl a rozjel „boží mlýny“.

Jeden z jejích přátel dodal, že Kellner si hrál na boha. „Smrt taky nepřeju nikomu konkrétně, ale téhle třídy nadlidí mi líto není,“ ujistil.


 

Jakub Horák, marketingový expert a mimo jiné tvůrce předvolební kampaně Pirátů v roce 2017, komentoval záplavu hodnocení překvapeně: „Fascinovaně zírám, jak tady zemřelého soudí davy lidí, kteří sami nedokázali vybudovat ani krabici na čištění bot na chodníku v Nuslích.“

Za to si od uživatele jménem Tomáš Schejbal vyslechl: „Kellner budoval lichvářské impérium a odkláněl zahraniční politiku naší země k nedomokratickym režimům v Rusku a v Číně, jestli vám toto nevadí, jste vlastizrádce a kamarád nácka Daniela Landy a doufám, že vás trefí šlak, rakovina nebo covid.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…