„Byl tu Fiala. Na tajňačku. Mezi lidi nešel.“ Reportér vyslýchal fanoušky Babiše, dozvěděl se víc než dost

14.08.2022 12:30 | Ze sítí

„Nesměji se jim, nenadávám jim, pokládám otázky a děkuji jim, pokud ochotně odpovídají.“ Novinář Aktuálně.cz Radek Bartoníček prezentuje na svém twitteru rozhovory s fanoušky Andreje Babiše, které natočil při svém novinářském monitoringu letní kampaně lídra ANO.

„Byl tu Fiala. Na tajňačku. Mezi lidi nešel.“ Reportér vyslýchal fanoušky Babiše, dozvěděl se víc než dost
Foto: Radim Panenka
Popisek: Mítink předsedy hnutí ANO Andreje Babiše v Unhošti na Kladensku

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí
Klenotem jeho sbírky je rozhovor s 90letou paní z obce Žižice, kterou Andrej Babiš navštívil přímo na její zahrádce a do okna jí předal své reklamní materiály. Hned jak odešel, dorazil pod její okno redaktor Bartoníček.

„Paní, vy jste volička Andreje Babiše,“ pozdravil. Když ho ujistila, že samozřejmě, jal se pátrat po důvodech. „Protože si myslím, že myslí ekonomicky, a myslí na všechny lidi. A nedělá ze sebe frajera.“

Dáma vyprávěla, jak ji v třiapadesátém naložili na náklaďák a vystěhovali do vedlejší vesnice. „To je mi líto, ale jakou to má spojitost s Andrejem Babišem a s jeho stíháním,“ divil se redaktor Aktuálně.cz.

„Myslím si, že je velice chytrej a že mluví pravdu,“ říká paní. „Takže vy tomu věříte, té jeho verzi,“ ujišťoval se redaktor.

Pak ho zajímalo, proč přišel Andrej Babiš zrovna za ní a jestli si to přála. „Takže on se tady najednou objevil. A můžu se ještě jednou zeptat, jestli jste jeho volička?“ Znovu se dozvěděl, že podle důchodkyně to Andrej Babiš s lidmi myslí dobře. „Takže jste ráda, že přišel, i když jste ho nevolala,“ shrnul novinář.

Pak ho ještě zajímalo, co paní nejvíce trápí. Paní mu začala vyprávět, že má ráda pravdu a že se snáší s lidmi. A v tom se podle ní svět zhoršuje. „Mládež si neváží hodnot a nic pro to nedělá,“ trápí ji. Ekonomické problémy prý až tolik ne, celý život byla ona i manžel zvyklá pracovat.

V obci Žižice hovořil Bartoníček i s místním starostou. Ten kandidoval za ANO a ztratil kvůli tomu prý několik kamarádů. „My bychom tu rádi přivítali politiky z jakékoliv strany, ale mrzí mě, že politici z jiných stran sem nepřijedou,“ zalitoval starosta. Ten prý za 32 let vystřídal jako volič úplně všechny strany a vždycky se zklamal. Pak se blíže poznal s některými lidmi z ANO, kteří byli přímí a rovní, takže souhlasil s kandidaturou do krajského zastupitelstva.

„Nestydím se za to,“ ujistil, i když kvůli tomu ztratil několik kamarádů. Těm prý na Babišovi vadí Čapí hnízdo, střet zájmů, StB a další věci, které pořád slyšíme z televize. On sám Andreji Babišovi členství v KSČ nevyčítá, každý kdo chtěl něco dokázat, tak tam být v podstatě musel. Měli bychom koukat, jak se člověk chová dnes.

„Pan Babiš nemluví pravdu a zkresluje skutečnost. Dělá si tu pravdu po svém,“ debatoval redaktor. Starostova zkušenost ale je, že pravdu si upravují po svém všichni politici. Andrej Babiš se alespoň chová jako normální člověk, který jde mezi lidi a pobaví se s nimi. To je pro politiku na komunální úrovni důležité.

„Pan Fiala už tu byl taky. Na tajňačku. V soukromém objektu jednoho ódéesáka, mezi lidi vůbec nešel,“ vyprávěl starosta Žižic.

A třetím respondentem v Žižicích byla paní starající se o lidi v exekuci. „Ať se politici starají o lidi. Staré, nemocné. Kdybyste viděl, v jaké bídě dneska lidi žijou. Ty exekuce, to je zvěrstvo, likvidace národa. A nikdo s tím nic nedělá,“ rozčilovala se občanka před Babišovým obytňákem.

„Já poslouchám vaše názory pozorně, ale vláda něco dělá s exekucemi,“ namítal redaktor, že Babiš byl ve vládě a jemu to nevyčítala. Ale paní vehementně vrtěla hlavou: „Já jsem mu to řekla, když tady byl minule.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…