„Češi si na nový byt šetří nejdéle z EU. A nový ministr školství?“ Konečná ostře

29.06.2022 16:03 | Ze sítí

Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná ve svém dalším dílu pořadu Bez obalu rozebrala například situaci s bydlením, kde kritizovala současnou vládu nebo nového ministra školství z hnutí STAN Vladimíra Balaše. Ten je podle ní vzor ctnosti, pevných mravů a zásad. Z jejích slov však čiší ironie.

„Češi si na nový byt šetří nejdéle z EU. A nový ministr školství?“ Konečná ostře
Foto: archiv K. Konečná
Popisek: Europoslankyně, předsedkyně KSČM Kateřina Konečná

Konečná upozornila na to, že pomalu den co den se objevují další a další ekonomické ukazatele, ve kterých jsme na tom hůře než srovnatelné státy, nebo v horším případě, nejhorší z celé EU. Předsedkyni KSČM zajímá, jak je možné, že v Česku lidé musí na průměrný byt ušetřit patnáct ročních platů, v Praze dokonce 17, zatímco v Berlíne, Vídni i Varšavě je to prý 9.
 
„Budeme opět další tři roky jen poslouchat, jak za bytovou krizi může jen a pouze předchozí vláda? Že vy s tím nic udělat nemůžete? Nepřiznáte, že situaci měly dávno řešit i vlády ODS?  Položím si otázku, když tahle vláda není schopná nic ovlivnit, na co nám taková vláda vůbec je?,“ rýpla si do vlády Konečná. 
 
 
A suchou nit nenechala ani na novém ministrovi školství z hnutí STAN. „Pan Gazdík to vyřešil jako chytrá horákyně. Sice odstoupil z postu ministra – tam mu ani nic moc jiného nezbývalo, ale poslanecký mandát si samozřejmě nechal. To samé u Polčáka. To je typické pro tuto pokryteckou vládu,“ uvedla již dříve Konečná. 
 
Novým ministrem školství Vladimír Balaš, poslanec za STAN, ale dříve též kandidát za TOP 09 nebo člověk, který podle Konečné měl jít na ruku ODS. 
 
„Tedy ideální kádrový posudek. Akorát nevím, jestli zrovna ministrem školství by měl být člověk, který záměrně ohýbal pravidla, aby dopomohl k přijetí na práva politikovi Janu Rumlovi, za což mimochodem dostala právnická fakulta v Plzni, později proslavená tím, že se dala vystudovat za letní prázdniny, tučnou pokutu,“ připomněla Konečná kauzu, kdy Balaš jako děkan přijal ke studiu Jana Rumla, kterému k úspěšnému složení zkoušek chybělo třináct bodů.
 
„Jak vidíte, je to vzor ctnosti, pevných mravů a zásad,“ uzavřela Konečná ironicky.
 

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně
 
 
 
 

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…